3 Decembrie 2012 publicat în Bebe 12 share-uri

Jocul este cea mai buna metoda prin cae copilul se poate dezvolta fizic si psihic in primul an de viata!

11. 11 Luni

La 11 luni, motricitatea fina intregistreaza mari progrese, odata cu dezvoltarea pensei police-index. Bebelusul isi descopera o noua “pasiune”: apuca obiectele si le arunca. Le urmareste in caderea lor si asteapta ca ceilalti sa intre in joc si sa i le inapoieze.

Tot acum devine foarte atras de aranjare, umplere, golire. Cutiile de tot felul pot face “deliciul” micutului, ca si jucariile zgomotoase sau jucariile de tras.

Pe langa jucarii, bebe va fi foarte incantat sa arunce inclusiv mancarea!

Prima aniversare!

Intre 12 si 14 luni majoritatea bebelusilor reusesc sa faca primii pasi singuri. Spre un an, tin chiar si un creion in mana si deseneaza forme complexe.

Bebelusii adora, in aceasta perioada, jocurile bazate pe cautare si descoperire, “cucu-bau”; la fel de bucurosi sunt si la implinirea diverselor “sarcini” trasate de parinti: aducerea diverselor obiecte, denumirea lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare

Realizarea tuturor acestor cerinte inseamna intelegere, coordonare, recunoastere, miscare.

Intre 9-12 luni apar primele cuvinte. Pentru incurajarea limbajului, se recomanda sa se vorbeasca foarte mult cu bebelusul si sa i se ofere foarte multa afectiune.

Daca bebelusul a descoperit farmecul desenelor animate, nu-i permiteti sa stea in fata micului ecran mai mult de o ora pe zi, pentru ca ii stimuleaza lenea intelectuala.

Dezvoltarea inteligentei si memoriei bebelusului se realizeaza prin interactiunile directe cu oamenii si obiectele din lumea reala, sub forma jocului!

va recomandam:

Idei pentru parinti: Dezvolta inteligenta copilului tau

Etapele dezvoltarii sugarului


5 Metode eficiente pentru stimularea inteligentei copilului!

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:shutterstock

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

articol de ioana.p


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri