5 Iunie 2019 publicat în Bebe 52 share-uri

Pielea bebelusului este mult mai sensibilă decât cea a adultului la factorii externi. Prin urmare, sunt recomandate produse care nu conțin alergeni, care ajută la regenerarea și menținerea pH-ului fiziologic al pielii și prezintă riscuri minine de a provoca reacții alergice.

Cu cât este mai complexă lista ingredientelor, cu atât cresc șansele ca bebelușul să dezvolte o reacție alergică la unul sau mai multe dintre ele. Formulele simple sunt, fără îndoială, ideale pentru copiii mici și, în definitiv, pentru oricine suferă de sensibilitate cutanată.

2. Folosirea de produse speciale pentru copii

Este important de înțeles că îngrijirea bebelușilor în primele săptămâni de viață nu trebuie să fie o corvoadă, unii experți recomandând folosirea doar a apei pentru îmbăiere în primele câteva săptămâni de la naștere, apoi trecerea la produse blânde care minimizează riscul de iritare a pielii bebelușului.

“Folosirea unor produse neadecvate, precum cele concepute și testate pentru adulți, pot duce la dermatite iritative care constau în roșeață, descuamare, exudație, mâncărime, deoarece sunt mai agresive cu bariera cutanată fragilă a bebelușului. Pe de altă parte, unele pot conține substanțe care, în concentrația existentă în produs, nu sunt nocive pentru adult, dar pot fi detrimentale pentru bebeluș din cauza unei absorbții crescute prin pielea subțire și permeabilă, precum produsele pe baza de acid salicilic folosite pentru pielea uscată și acnee. De asemenea, unele produse dedicate adulților pot duce la o sensibilizare a bebelușilor cu dezvoltarea de alergii sau dermatite de contact alergice”, explică domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

3.  Atenție la folosirea unor produse noi

Este recomandat ca fiecare produs nou introdus în rutina de îngrijire a copilului să fie testat prin aplicarea unei cantități mici pe antebrațul celui mic și observarea zonei timp de 24 de ore. Semnele de sensibilitate care pot apărea includ roșeață, umflături, dificultăți în respirație sau vărsături, iar dacă este observat oricare dintre ele folosirea produsului trebuie încetată și urmată imediat de prezentarea la medic.

Deși pielea bebelușului este mai fragilă și mai sensibilă decât cea a adulților, ea include totuși o barieră care împiedică pierderea unidității și o protejează de factorii cu potențial iritant. Întărirea acestei bariere prin folosirea unor produse adecvate de îngrijire, evitarea expunerii la soare și folosirea de îmbrăcăminte corespunzătoare anotimpului vor fi suficiente pentru a preveni apariția unor probleme cutanate.
 

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Foto homepage: Rohappy /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri