Igiena organelor genitale la copii – Este extrem de important sa se mentina curata zona organelor genitale la copii. Acest lucru va ajuta la prevenirea infectiilor si la mentinerea sanatatii.

Dezvoltarea organelor genitale

Sexul copilului este determinat la conceptie de genele sale. Embrionii cu cromozomi XY devin baieti, iar cei cu cromozomi XX devin fetite. Exista 70 de gene diferite localizate pe cromozomii sexuali care definesc sexul unui bebelus. De-a lungul sarcinii, expunerea la hormoni influenteaza anatomia, fiziologia si chiar comportamentul copilului.

La inceput, baietii si fetele sunt la fel in ceea ce priveste sexul. Pana la aproximativ saptamanile 7-8 de sarcina, se stabileste un set preliminar identic de organe genitale care, in cele din urma, se va diferentia pentru a se forma organe genitale masculine sau feminine. Toate organele sexuale provin din aceleasi fundament: testiculele la barbati sunt echivalentul pentru labiile si ovarele la femei, iar penisul este echivalentul clitorisului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Organele sexuale ale bebelusilor se dezvolta mai ales intre saptamanile 7 – 12 de sarcina. Testiculele vor incepe sa coboare in jur de saptamana 26 de sarcina, in timp ce penisul bebelusului creste cel mai mult in al treilea trimestru de sarcina. Ovarele se formeaza in jurul saptamanilor 11-12 de sarcina.

Principalele probleme ale organelor genitale la copii

Probleme ale organelor genitale la baieti

Testicule necoborate

Testiculele se formeaza in interiorul abdomenului, si cu putin timp inainte de nastere, coboara de obicei in scrot. Uneori, unul sau ambele testicule nu se muta in pozitia corecta inainte de nastere – afectiune cunoscuta sub numele de criptorhidie sau testicule necoborate. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto articol: By Africa Studio/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri