11 Februarie 2021 publicat în Bebe 6 share-uri

Supa crema de dovlecei poate fi introdusa in alimentatia bebelusului din primele etape de diversificare. Iata cum se prepara reteta de supa crema de dovlecei pentru bebe si ce beneficii au dovleceii pentru sanatatea copilului.

Dovleceii – beneficii pentru bebelusi

Dovleceii sunt printre primele legume care se introduc in alimentatia copilului incepand de la varsta de 6 luni. Neavand risc de a provoca alergii, dovlecelul este inclus in prima etapa de diversificare. De obicei, dovlecelul este acceptat cu placere de catre bebelus pentru ca are un gust fin si o aroma subtila.

La fel ca morcovul, dovlecelul poate fi adaugat in multe supe si piureuri pentru bebelusi. Se asociaza foarte bine cu alte legume (telina, patrunjel, cartof alb, cartof dulce, fasole verde, conopida) sau carne (pui, curcan, vita, peste). Un alt avantaj important al dovleceilor este faptul ca se digera foarte usor si ajuta la reglarea tranzitului intestinal.

Dovleceii sunt surse excelente de nutrienti care includ:

  • fibre – ajuta la formarea unui sistem digestiv sanatos al bebelusului;
  • vitamine – vitamina A, vitamine din grupul B, vitamina C;
  • minerale – potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, seleniu, zinc.

Datorita compozitiei nutritionale valoroase, dovleceii au proprietati remineralizante, antianemice, diuretice. Citeste reteta pas cu pas pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica?

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri