Aproximativ 25% din copiii născuți în România au nevoie de terapie motorie în primul an de viață. Cum arată mișcarea care luptă pentru a reda celor mici dreptul la sănătate

IN ACEST ARTICOL:

În România există aproximativ 70.000 de copii și adolescenți care au diferite grade de handicap, anunță specialiștii Asociației KinetoBebe, centru de recuperare pediatrică. Mai mult decât atât, aproximativ 25% din copiii care se nasc anual în România au nevoie de terapie motorie în primul an de viață.

Comunicat de presa

„KinetoBebe activează de mai bine de 12 ani, perioadă în care ni s-au întipărit în minte foarte multe povești cu final fericit, copii cărora nu li se dădea nicio șansă să poată merge vreodată și care sunt astăzi adolescenți perfect sănătoși. Cu cât nou-născuții beneficiază mai rapid de terapia necesară, cu atât șansele lor de recuperare cresc. Din păcate, această realitate devine, uneori, extrem de rece și dură, mai ales pentru acei părinți care nu își permit costurile terapiei de lungă durată,” afirmă Ana Raluca Chisu, fondatorul Asociației KinetoBebe.

Pentru a veni în întâmpinarea familiilor care nu pot susține costurile terapiei motorii, specialiștii Kinetobebe au dezvoltat proiectul „Bursele de Terapie”, oferind ședințe gratuite copiilor aflați în dificultate.

„Anul trecut, din donații și resurse proprii, am reușit să oferim 1.100 de ședințe gratuite de terapie. De la un an la altul reușim să creștem numărul ședințelor gratuite, semn că am strâns în jurul nostru o comunitate activă, care își dorește să ne susțină inițiativa. Pentru anul 2022 ne-am propus un obiectiv îndrăzneț și anume triplarea numărului de ședințe pe care să le oferim gratuit copiilor aflați în dificultate și care provin din familii cu o situație materială precară,” adaugă Raluca Chisu.

Pentru a reuși să crească numărul de ședințe gratuite de terapie, specialiștii Asociației KinetoBebe au lansat inițiativa „Fă o mișcare pentru copiii care nu se pot mișca singuri”, o campanie online de strângere de fonduri prin care își propun să atragă atenția asupra problemelor motrice ale celor mici, precum și asupra impactului pozitiv pe care terapia motorie îl poate avea în recuperarea acestora.

„În primii ani de viață, dacă primesc ajutorul necesar, copiii care prezintă întârzieri în achizițiile motorii au șanse mari de recuperare. Este nedrept ca din cauza neajunsurilor financiare de moment ale unei familii, copilul să rămână condamnat pe viață cu aceste deficiențe motorii. Prin campania „Fă o mișcare pentru copiii care nu se pot mișca singuri” ne dorim să ajutăm cât mai mulți copii să se recupereze, cu sprijinul celor care își permit să doneze oricât de puțin pentru a susține eforturile noastre,” adaugă Ana Raluca Chisu.

*Pentru a susține inițiativa Asociatiei Kinetobebe, accesați site-ul faomiscare.org și selectați suma pe care vă doriți să o donați pentru recuperarea motorie a copiilor aflați în dificultate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri