Ai observat ca nu ai indeajuns lapte, iar bebelusul tau nu se satura doar din mesele la san? Atunci este momentul sa introduci, pe langa masa la san si lapte de vaca sau lapte praf pentru ca cel mic sa primeasca o cantitate suficienta de hrana, adecvata necesitatilor organismului sau.

Ai observat ca nu ai indeajuns lapte, iar bebelusul tau nu se satura doar din mesele la san? Atunci este momentul sa introduci, pe langa masa la san si lapte de vaca sau lapte praf pentru ca cel mic sa primeasca o cantitate suficienta de hrana, adecvata necesitatilor organismului sau.

Daca observi ca la o masa, laptele dintr-un san nu-i este suficient celui mic, atunci pune-l sa suga pe rand la ambii sani in decursul aceleiasi alaptari. De asemenea, sporeste-ti secretia lactata consumand o cantitate mare de lichide, plimba-te cateva minute pe zi in aer liber, incearca sa dormi indeajuns si sa fii odihnita, relaxata si calma.

In cazul in care ai respectat cele de mai sus, iar secretia lactata nu creste, copilul ramanand in continuare nesatisfacut in urma alaptarii, este necesara o completare a mesei cu un alt tip de lapte.

Alimentatia mixta a sugarului de pana la 5-6 luni reprezinta tocmai aceasta completare a cantitatii de lapte primita de la san cu lapte provenit din alte surse (animale: de vaca sau capra, sau artificiale: laptele praf).

Exista doua variante de administrare a alimentatiei mixte, prima fiind cea mai avantajoasa deoarece contribuie la stimularea secretiei lactate: la o masa poti pune bebelusul sa suga pana ce goleste ambii sani, mai apoi completand restul mesei cu lapte de vaca sau poti inlocui complet una sau doua mese la san cu laptele strain.

Daca recurgi la o astfel de alimentatie pentru sugarul tau, atunci trebuie sa stii foarte bine ca greutatea trebuie monitorizata indeaproape, pentru a vedea daca hrana ii satisface nevoile. Micutul trebuie cantarit zilnic, iar cantitatea de lapte cu care completezi trebuie ajustata in functie de greutatea copilului.

Trebuie sa stii ca daca alegi sa inlocuiesti o intreaga masa la san cu alt tip de lapte, cantitatea de lapte strain trebuie sa fie usor mai mare decat cea pe care ar fi primit-o de la san, pentru ca in special laptele de vaca este absorbit greu din intestinul sugarului.

Laptele de vaca se foloseste mai mult in mediul rural, iar laptele praf este folosit predominant la oras. Pentru a-ti hrani copilul cu lapte de vaca trebuie sa respecti o igiena riguroasa la prepararea lui, deoarece acesta este expus germenilor chiar din timpul mulsului. Laptele trebuie muls de la vaci sanatoase, crescute in conditii corespunzatoare si mai ales, el trebuie sa fie proaspat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri