Dezvoltarea bebelusului tau depinde in mare parte de ingrijirea pe care i-o acorzi in primele luni de viata. Ca si proaspata mamica, trebuie sa cunosti totul despre ingrijirea si igiena micutului pentru a-i asigura un regim de viata corect care sa contribuie benefic la dezvoltarea si mentinerea starii de sanatate a copilului.
La fiecare schimbare a scutecului, organele genitale trebuie spalate cu un tifon imbibat in apa calduta sau ceai de musetel, apoi uns cu ulei de bebelusi sau crema, tamponat cu pudra. Noi recomandam produsele din gama Nivea Baby pentru ingrijirea funduletului bebelusului: servetele igienice Soft Creme, pudra extra fina, crema pentru funduletul bebelusului.

Programul zilnic

Programul zinic al sugarului trebuie sa cuprinda necesitatile sale fiziologice: joaca, alimentatia si somnul. Respectand ritmul perioadelor de joaca, alimentatie si somn, poti alcatui un program. Dupa ce ai stabilit programul copilului, trebuie sa-l respecti cu strictete, obisnuindu-l cu acest ritual.

In primul rand trebuie sa fixezi orele de masa, deoarece de ele depinde apoi si somnul copilului. Orele de somn trebuie respectate de asemenea, iar daca a mancat la san inainte de somn, atunci va dormi profund si linistit. In restul timpului, sugarul are nevoie de atentia ta si de activitati specifice varstei sale.

Soarele si aerul curat

Plimbarile zilnice in parc sunt recomandate pentru orice micut. Razele soarelui si aerul curat, linistea pot contribui la sanatatea fizica, dar si psihica a copilului. Se stie ca razele soarelui stimuleaza producerea de vitamina D, care ajuta la absorbtia calciului si astfel previn tulburarile sistemului osos.

Aceste plimbari ajuta copilul sa cunoasca mediul exterior, il ajuta sa se orienteze in timp si spatiu, ii imbogatesc limbajul si astfel socializeaza cu alti copii care ii pot fi tovarasi de joaca mai tarziu. Iar daca micutul adoarme in caurucior in timpul plimbarii nu te ingrijora, somnul dulce in aer liber este benefic!

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri