Circumcizia reprezinta procedura chirurgicala prin care preputul este indepartat pentru a expune varful penisului.

La nastere, baietetii au o bucatica de piele care acopera glandul penisului (varful penisului), numit preput. Circumcizia reprezinta procedura chirurgicala prin care preputul este indepartat pentru a expune varful penisului.

Interventia chirugicala se relizeaza cu atat mai usor si mai repede cu cat bebelusul are o varsta mai frageda. Aceasta procedura dureaza cateva minute si se efectueaza sub anestezie locala sau generala.

Circumcizia este o procedura optionala, iar tu, ca si parinte ai de luat o decizie importanta, deoarece este alegerea ta daca vrei ca baietelul tau sa fie circumcis. Unii parinti fac aceasta alegere din motive religioase (evreii si musulmanii), sociale sau culturale.

Avantaje si dezavantaje

Specialistii au aratat ca exista beneficii medicale ale acestei proceduri: baietii circumcisi au un risc mai mic de a dezvolta infectii ale preputului, infectii urinare, cancer penian, boli cu transmitere sexuala sau fimoza (afectiune care apare la baietii necircumcisi si care consta in imposibilitatea retractiei preputului).

Pe de alta parte, si dezavanatjele acestei proceduri trebuie luate in seama:
  • Riscurile pe care le implica o interventie chirurgicala la o varsta atat de frageda: hemoragii, infectii, posibilele riscuri ale anesteziei
  • Afectiuni ale penisului: foarte rare; pot aparea datorita taierii prea scurte sau prea lungi a preputului
  • Alterarea sensibilitatii in zona peniana: se spune ca circumcizia ar diminua sensibilitatea la varful penisului, scazand placerea sexuala mai tarziu in viata adulta.
  • Durerea si recuperarea dupa operatie
  • Descoperirea varfului penisului: odata ce preputul este indepartat, varful penisului se poate inflama, determinand afectiuni urinare

Cum ingrijesti copilasul circumcis?

Dupa interventia chirurgicala, zona se va mentine rosie pana la cicatrizare. Toaleta penisului copilului circumcis consta in spalarea cu apa si sapun, iar schimbarea scutecului trebuie facuta mult mai des pentru a preveni infectiile cauzate de contactul cu urina si materiile fecale.

Daca dupa procedura penisul este invelit intr-un pansament steril, acesta trebuie schimbat de fiecare data cand schimbi scutecul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri