Este greu sa opresti suptul degetului la bebelus, deoarece acesta nu te poate intelege si nu poate comunica cu tine ca si un copil mare, dar nu este imposibil.
Incearca sa-i oferi lui bebe alternative ale degetului: creste frecventa hranirii la san sau inlocuieste suptul degetului cu tetina de la biberon care sa aiba o gaura mai mica ce il va determina pe bebelus sa depuna un efort de supt mai mare, astfel masa va dura mai mult timp.
Cand primeste masa la san, lasa-l sa stea in continuare acolo si sa “molfaie sanul”, chiar daca si-a terminat toata masa. Astfel, nevoia de a-si suge degetul se va diminua treptat si vei vedea ca nu vei mai avea probleme cu acest obicei.
Poti sa incepi sa-i dai suzeta, mai ales in primele 3 luni de la nastere, atunci cand il vezi ca are tendinta de a-si suge degetul, dar si suzeta este riscanta. Mai multe informatii despre suzeta poti citi aici.
Nu incerca sa-i legi micutului mainile la spate, sa-i imobilizezi degetul sau sa-i dai cu substante care au gust neplacut pe deget- gen boia, piper sau alte condimente picante, deoarece s-a dovedit ca aceste metode nu dau rezultate.
Desi il poti dezvata de suptul degetului mai usor decat de suzeta, este bine sa pui capat ambelor obiceiuri pana cand micutul implineste 4 ani. Daca copilul tau continua sa-si suga degetul dupa varsta de 4 ani, este bine sa te adresezi medicului stomatolog, care te va sfatui ce poti face pentru a stopa acest obicei.
Un articol de Simona Prodanoiu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?