Pentru multe dintre proaspetele mamici intreg procesul alaptarii este foarte natural, desi mamicile necesita o perioada de acomodare pentru insusirea tehnicii de alaptare cat mai bine. Pozitionarea incorecta a bebelusului la san este cea mai frecventa cauza pentru care alaptarea devine dificila si ea poate chiar sa raneasca mamelonul sau sanul destul de usor.

5. Alaptarea “pe o parte”- atat mama, cat si bebelusul stau culcati pe o parte in timpul alaptarii

6. Alaptarea in pozitia “mama deaupra lui bebe”- micutul sta intins pe spate, iar mama sta in 4 labe deasupra lui, oferindu-i sanul.

7. Alaptarea in pozitie “turceasca”- mama sta in sezut, in pozitie turceasca, iar bebelusul sta pe picioarele ei, eventual cu o perna sub spate pentru a ajunge mai bine la san.

Este important ca mama sa incerce sa alapteze in toate pozitiile pentru a vedea care li se potriveste cel mai bine, atat ei, cat si bebelusului. Daca la un moment dat mama nu mai este relaxata intr-una din pozitiile de alaptare, trebuie sa se opreasca si sa schimbe pozitia. Orice mamaica trebuie sa fie convinsa ca alapatatul nu este un chin, ci o placere!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri