Atunci cand sunt mici, copiii sunt foarte sensibili si necesita o ingrijire atenta, blanda si plina de rabdare din partea parintilor.

Cum se trateaza bebelusul cu candidoza?

In primul rand igiena riguroasa este foarte importanta si ea reprezinta de fapt si preventia candidozei la bebelus. Scutecelele lui trebuie sa fie mai lejere astfel incat sa-i lase pielea sa respire. De fiecare data cand micutul isi face nevoile scutecelul trebui scimbat iar bebe curatat foarte bine, apoi sters cu un servetel si o solutie antiseptica, apoi aplicat tratamentul (care consta in unguente antifungice). Mai trebuie lasat cateva minute fara scutecel ca pielea sa i se usuce, apoi ii puteti pune scutecul.

Preventia candidozei la bebelus:
- scutecul trebuie schimbat de fiecare data cand bebe face nevoile sau macar atunci cand elimina fecale;
- la fiecare schimbare a scutecului bebe trebuie bine curatat si sters cu un servetel dezinfectant insa nu iritant, apoi sters cu unguente care previn in general aparitia iritatiilor (contin oxid de zinc);
- inainte de a-i pune noul scutec bebe trebuie lasat cateva minute ca pielea sa i se usuce;
- Se recomanda evitarea folosrii pudrei pentru copii fiindca exista riscul sa inhaleze particulele foarte mici din pudra respectiva si sa se imbolnaveasca de pneumonie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri