4 Ianuarie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Noul An abia incepe si cei mici trebuie sa isi faca, la fel ca si cei mari, planurile de progres pentru noul an, adaptate, desigur, la varsta prichindeilor.


Kidz.ro
va invita la cateva sfaturi educationale pentru noul an!

Schimbari in Noul An pentru copiii sub doi ani

Asa mcuti cum sunt abia de pot vorbi. Unii dintre copii invata destul de devreme sa vorbeasca si stiu chiar si poezii la aceasta varsta, altii au alte abilitati, poate sunt mai bine dezvoltati motrc si mai putin in cea a comunicarii. De la copil la copil.

Dar iata ce schimbari interesante puteti face alaturi de cei mici in urmatorul an:

- Lectii de vocabular si carti de colorat. Prin carti cu imagini ce prezinta animale, pasari si obiecte copiii pot invata foarte usor multe cuvinte pe care le si vad, le identificica si de asemenea afla si ce reprezinta, la ce folosesc si multe alte caracteristici. Desigur, pentru toate acestea parintele trebuie sa aiba rabdarea de a-i explica de mai multe ori copilului toate acestea si de a relua in mod ciclic cele invatate.

Prin cartile de colorat care de obicei trebuie sa ajunga in mainile copiilor dupa ce acestia au invatat cateva obiecte si animalute, ii ajuta pe cei mici sa observe mai bine realitatea: sa invete ce culori pot avea lucrurile si fiintele din jur, care sunt raporturile dimensionale, de exemplu intre copaci si flori etc.

Propuneri pentru Noul An – copiii pana in 7 ani

Pentru ei noile schimbari pot consta in:

  • Inscrierea la Gradinita. De aceea este important sa ii anuntati din timp ca exista aceasta gradinita, ce se intampla acolo, altfel s-ar putea sa aveti surpriza neplacuta a unui soc de separare din partea copilului care se poate simti parasit la gradinita.
  • Invatarea alfabetului poate reprezenta un alt tel pentru micutii prescolari;
  • Invatarea numerelor;
  • Invatarea modului in care sa faca si curatenie in camera lor sau la locul de joaca. Initial au nevoie sa fie ajutati de parinti, de exemplu copiii strang in mijlocul camerei toate jucariile, iar parintele le aseaza la locul lor. Apoi micutii incep sa aseze cate un obiect impreuna cu parintii pana le invata locul.
  • Incrierea la un sport sau instrument muzical poate reprezenta o alta schimbare in sensul progresului celui mic.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri