6 Ianuarie 2012 publicat în Copil 38 share-uri

Sindromul copilului mijlociu este foarte frecvent in familiile cu mai multi copii, rivalitatea intre frati avand un impact foarte mare asupra comportamentului si dezvoltarii fiecaruia dintre ei.
Parintii au tendinta de fi mai relaxati, mai putin restrictivi cu cel de-al doilea si al treilea copil. De aceea, copilul mijlociu va creste avand o atitudine mai relaxata fata de viata decat fratii sai. Insa ei cresc in umbra fratelui mai mare, si atunci ei se chinuie mai mult sa atraga atentia. Ar putea sa simta ca nu este la fel de iubit ca fratele mai mare.

Mezinul familiei ocupa cea mai mare atentie a parintilor. El tinde sa fie cel mai sentimental dintre toti, cel mai iubitor, mai sofisticat decat ceilalti copii fara sa aiba nevoie de ajutor.

Sa ai trei copiii poate sa insemne triplu haos: copilul cel mare este mai independent si se aventureaza mai usor in tot felul de situatii, copilul mijlociu se simte neglijat si poate avea resentimente, iar cel mic este un rasfatat.

Copilul favorizat

Chiar si atunci cand nu ne dorim, favorizam. Acesta este un cuvant pe care parintii nu il prefera deloc, insa care se intampla. Involuntar, parintii sunt atrasi de copilul cu care se pot identifica cel mai bine, cu care seamana, cu care pot empatiza. Insa parintii au capacitatea de a iubi fiecare copil intr-un mod unic si sa va bucurati de toate lucrurile deosebite pe care le iubiti la fiecare. Nu ar trebui sa spuneti niciodata care este cel mai iubit dintre toti.

Rivalitatea intre copii

Rivalitatea intre frati este de neevitat, mai ales intr-o familie numeroasa. Desi ne-am dori ca ale noastre odrasle sa se inteleaga bine intre ele, acest lucru este aproape imposibil. Rolul parintilor este sa ia o pozitie neutra atunci cand cei mici se cearta si sa isi mentina pozitia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri