6 Ianuarie 2012 publicat în Copil 38 share-uri

Sindromul copilului mijlociu este foarte frecvent in familiile cu mai multi copii, rivalitatea intre frati avand un impact foarte mare asupra comportamentului si dezvoltarii fiecaruia dintre ei.

Atunci cand sunteti cat mai putini implicati, atunci veti reusi sa rezolvati cele mai multe dintre conflicte. Inca o persoana care tipa nu ajuta la nimic.

De asemenea este important ca atunci cand copiii se cearta, chiar daca nu se ranesc, sa aiba parte de acelasi tratament.

La fel de recomandat este sa nu va comparati niciodata copiii. Este bine sa luati succesele si esecurile fiecaruia in parte, si nu sa le alimentati aceasta nevoie a lor de a se compara cu ceilalti. Vreti sa atenuati un conflict, nu sa il alimentati. In caz contrar, copiii ar putea sa aiba o parere gresita despre ei. Copiii vor ajunge sa se judece in compatie cu fratii sau prietenii lor.

Pentru ca un copil sa aiba incredere in el, trebuie sa ii dati sansa de a „straluci” in felul lui unic. Potrivit Stacy DeBroff, fondatoarea momcentral.com, recomandabil ar fi sa il inscrieti la diverse activitati in care el sa fie cel mai bun dar in care sa fie separat de prietenii sau de fratii lui. Laudati un comportament de tip incurajator intre frati.

In concluzie, poate fi foarte dificil pentru doi parinti sa aiba trei copii, din toate punctele de vedere. Insa ei nu trebuie sa poarte povara ordinii in care au venit pe lume, nici a stereotipurilor.

Kidz.ro iti recomanda si alte articole despre sindroamele in randul copiilor:

Sindromul copilului zdruncinat

Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD - THDA)

Sindromul "piciorului plat" al copilului

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri