11 Ianuarie 2012 publicat în Copil 94 share-uri

Primul exemplu din viata copilului tau esti tu. In functie de personalitatea si comportamentul tau, copilul tau isi va construi valorile, pasiunile, credintele, iubirile etc. Tocmai de aceea este foarte important sa ii oferi copilului tau modelul potrivit pentru a deveni persoana pe care ti-o doresti sa devina.

Ce model educational esti pentru copilul tau?

Primul model din viata unui copil sunt parintii

Se stie ca micutii invata prin imitatie absolut tot ce stiu: sa vorbeasca, sa mearga, sa se comporte etc. Si oamenii din jurul sau il influenteaza: surorile, fratii, prietenii, si tocmai de aceea cei mici evolueaza mai repede pentru ca ii imita pe cei mari. Asa isi modeleaza personalitatea: taria de caracter, siguranta, si invata cum sa se comporte in anumite situatii, prin indentificarea cu parintii.

Daca parintii vor fi iubitori, intelegatori si deschisi cu micutul lor, atunci si el va dezvolta un comportament asemanator modelelor pe care le are. Daca parintii se cearta, sunt agresivi unul cu celalalt, se injura sau nu se respecta, daca se insala, daca au secrete, daca traiesc intr-un mediu de viata instabil, atunci copilul va avea sentimentele de spaima, de teama, furie, se va inchide in sine, si ii va lipsi increderea. El va avea o atitudine asemanatoare fata de parinti dar si fata de ceilalti copii, colegi etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Orice comportament care are loc in prezenta copilului, in mod inconstient il vede ca pe o incurajare de a face acel gest, deci sa nu fiti mirati daca micutul va avea un comportament agresiv daca asta vede acasa.

Copiii si iubirea

Pentru copii este foarte importanta iubirea pe care parintii lor le-o arata. Atunci cand iubirea lipseste, devin agresivi, frustrati si vor avea aceeasi tendinta ca si parintii de a nu-si da curs emotiilor, iar inteligenta lor emotionala va avea de suferit. Dragostea ii face sa se simta in siguranta, bine, comfortabil, increzatori in ei si in cei din jurul lor.


Jocul de-a parintii

Probabil ati vazut ca atunci cand sunt mici, copiii se joaca “de-a mama” si “de-a tata”, proiectandu-si astfel viitorul pe baza a ceea ce vad acasa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri