Timiditatea este o emotie des intalnita in randul copiilor dar si al adultilor si este foarte putin inteleasa. Afla de ce apare ea, cand si cum poate fi "vindecata".
Incurajeaza-l sa stea cu alti copii. Este foarte important ca acesti copii timizi sa se joace cu alti copii pentru ca ei vor avea o interactiune sociala noua si vor invata cum trebuie sa se comporte. Situatiile in care copilul tau se va juca cu un singur prieten ii va vor da mai multa incredere in sine si va deveni mai hotarat. Este foarte bine ca un copil timid sa intre in contact cu copii noi pentru ca el va avea sansa unui nou inceput.
Da-i timp. Daca va duceti in vizita unde sunt multi oameni necunoscuti iar copilul va fi in centrul atentiei, dati-i timp sa se acomodeze cu noua situatie si nu il impingeti in necunoscut. Facand copilul sa se simta in siguranta explicandu-i ce urmeaza si starnindu-i curiozitatea fata de noua situatie il va ajuta foarte mult.
Cand tocmai a depasit o situatie delicata, analizati impreuna situatia si modul in care el a reactionat, subliniind ca asa trebuie procedat in astfel de situatii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Ana Barbu, consultant în somn și om de televiziune: Toți copiii pot avea nopți foarte bune! Mama epuizată este un mit care trebuie să apună cât de curând
Copilul tău își suge încă degetul? Iată ce afecțiuni poate ascunde acest obicei
Copilul v-a prins ”în fapt”? Cum îi explici ce a văzut fără să îl traumatizezi
Incurajeaza-i talentele, abilitatile si fa-i cunostinta cu lucrurile noi care ar putea sa ii placa.
In cazul in care nu ati reusit sub nicio forma sa va ajutati copilul sa isi cucereasca timiditatea, recomandabil ar fi sa consultati o persoana specializata. Un psiholog va va ajuta sa preveniti timiditatea la varsta adulta si sa cresteti un copil care poate face fata cu brio tuturor situatiilor, cunoscute si mai putin cunoscute.
Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre copii:
Garbo
Ultima actualizare: 30 Noiembrie -0001 @ 12:11
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?