1 Februarie 2012 publicat în Copil 3 share-uri

Timiditatea este o emotie des intalnita in randul copiilor dar si al adultilor si este foarte putin inteleasa. Afla de ce apare ea, cand si cum poate fi "vindecata".
Incurajeaza-l sa stea cu alti copii. Este foarte important ca acesti copii timizi sa se joace cu alti copii pentru ca ei vor avea o interactiune sociala noua si vor invata cum trebuie sa se comporte. Situatiile in care copilul tau se va juca cu un singur prieten ii va vor da mai multa incredere in sine si va deveni mai hotarat. Este foarte bine ca un copil timid sa intre in contact cu copii noi pentru ca el va avea sansa unui nou inceput.

Da-i timp. Daca va duceti in vizita unde sunt multi oameni necunoscuti iar copilul va fi in centrul atentiei, dati-i timp sa se acomodeze cu noua situatie si nu il impingeti in necunoscut. Facand copilul sa se simta in siguranta explicandu-i ce urmeaza si starnindu-i curiozitatea fata de noua situatie il va ajuta foarte mult.

Cand tocmai a depasit o situatie delicata, analizati impreuna situatia si modul in care el a reactionat, subliniind ca asa trebuie procedat in astfel de situatii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Incurajeaza-i talentele, abilitatile si fa-i cunostinta cu lucrurile noi care ar putea sa ii placa.

In cazul in care nu ati reusit sub nicio forma sa va ajutati copilul sa isi cucereasca timiditatea, recomandabil ar fi sa consultati o persoana specializata. Un psiholog va va ajuta sa preveniti timiditatea la varsta adulta si sa cresteti un copil care poate face fata cu brio tuturor situatiilor, cunoscute si mai putin cunoscute.

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre copii:

Copilul meu este timid

Cum poti creste stima de sine a copilului tau

Cum poti scapa de timiditate
Psihologia Copiilor

Despre timiditate

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri