29 Februarie 2012 publicat în Copil 31 share-uri

Atunci cand sunt mici, copiii se joaca de-a mama si de-a tata, de-a doctorul, de-a frizerul etc. Pentru unii este doar o joaca, dar pentru altii este mai mult decat atat: este idealul lor. Care este rolul parintilor in aceasta ecuatie?

Descopera aptitudinile copilului tau - Primii pasi pe drumul vietii

Atunci cand sunt mici, copiii se joaca de-a mama si de-a tata, de-a doctorul, de-a frizerul etc. In general ei imita meseriile pe care parintii lor le au, insa altii intra in pielea personajului care isi doresc sa fie peste ani si ani. Asadar, pentru unii este doar o joaca, dar pentru altii este mai mult decat atat: este idealul lor. Care este rolul parintilor in aceasta ecuatie?

Parintii au un rol decisiv in educatia unui copil si in dezvoltarea lui. Parintele isi poate sustine copilul si ii poate indrepta pasii in asa fel incat micutul sa isi dezvolte natural talentul, sau il poate neglija crezand ca totul este doar o joaca pentru copii, fapt ce duce la irosirea talentului.

Copilul si talentul

Aproape fiecare copil are cel putin o aptitudine in afara celor care intra in aria curiculara scolara: e indragostit de teatru, e bun la sporturi, are talent la desen , e pasionat de muzica, este un iubitor de natura, de frumos etc. Indiferent care sunt acestea, este foarte important ca parintii sa il sustina in dezvoltarea lor pentru ca, probabil, acestia sunt primii pasi catre o cariera implinita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

De multe ori, copiii nu vor spune ceea ce le place sau ce isi doresc sa faca, tocmai de aceea rolul parintilor este de a baga de seama care sunt pasiunile copiilor lor si de a-i indruma in asa fel incat sa isi indeplineasca visele. Parintii vor stii mai bine decat copiii care sunt etapele care ar trebui urmate pentru a-i ajuta sa atinga un anumit punct. Gasirea unui profesor care sa il ajute pe copil sa isi dezvolte talentul pe care il are, orele speciale, inscrirea la cercuri de copii cu acelasi talent etc. sunt lucruri pe care un parinte le poate obtine pentru un copil. Poate vi se par firesti aceste lucruri si nu foarte greu de atins, dar trebuie sa aveti in vedere ca niciun copil nu poate sa faca aceste lucruri simple de unul singur.

Dezvoltare multilaterala

In acelasi timp, amintiti-va ca este doar un copil la fel ca si ceilalti si ca este bine sa il incurajati sa se dezvolte multilateral, si nu numai in directia talentului sau. Situatiile noi in care il puteti pune, situatiile prezente in fiecare zi la scoala etc. il pot ajuta sa isi dezolve abilitati pe care nu stia ca le are, il vor stimula din punct de vedere intelectual si ii vor da sansa de a se adapta unor noi cerinte. Creierul unui copil trebuie constant hranit pentru ca aceasta perioada a vietii este momentul propice pentru dezvoltare. El trebuie incurajat sa isi dezvolte personalitatea si talentul, dar si puterea mintii.
Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri