29 Februarie 2012 publicat în Copil 31 share-uri

Atunci cand sunt mici, copiii se joaca de-a mama si de-a tata, de-a doctorul, de-a frizerul etc. Pentru unii este doar o joaca, dar pentru altii este mai mult decat atat: este idealul lor. Care este rolul parintilor in aceasta ecuatie?

Multi parinti tind sa isi sustina copilul daca acesta are un talent, dar uita sa ii aminteasca faptul ca scoala si educatia sunt importante. Unii parinti merg la extrema si le interzic copiilor sa isi practice talentul daca nu au note bune la scoala. Nu e un lucru tocmai bun, pentru ca in mintea acelui copil se va sadi ideea ca scoala este cea care il tine departe de ceea ce iubeste. Ideal este ca un parinte sa il ajute pe copil sa iubeasca scoala si sa fie constient de plusurile pe care educatia le are in viata sa.


Dezvoltarea multilaterala a unui copil este un lucru benefic. Copiii cred ca un talent este de ajuns pentru a razbi in viata, dar adultii stiu ca e nevoie de mai mult decat un talent pentru a avea succes. Talentul trebuie cultivat, muncit si educat. Majoritatea marilor artisti, indiferent de domeniul in care au excelat, s-au preocupat si de educatia lor. In timpul uceniciei sale la familia Medici, Michelangelo a invatat latina, a invatat sa recite si a patruns tainele filosofiei alaturi de mintile stralucite ale Renasterii. Cu ce l-au ajutat toate acestea? Ce legatura are sculptura cu latina sau filosofia? Multi ar spune ca niciuna, dar putini stiu ca Michelangelo si-a sculptat multe din opere inspirat de lecturile in latina sau de perceptia filosofica pe care si-a dezvoltat-o. Marii artisti exceleaza in domeniul lor nu numai pentru ca au talent, ci si pentru ca invata constant tehnici noi, stiluri noi etc. Ei stiu cat de important este sa invete constant pentru a-si dezvolta abilitatile.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri