La fel ca si construirea unei stime de sine puternice, este important ca un copil sa stie ca este foarte bun la ceva. Atunci cand sunt la joaca, copiii mereu se compara intre ei si incearca sa fie speciali in felul lor propriu. Il ajuta in fata prietenilor lui, dar il ajuta si pe el pentru ca va stii in ce directie sa isi canalizeze energia.
Cheia succesului: sustinere si intelegere
Rolul unui parinte este de a-si ajuta copilul sa devina mai bun, de a-i indruma pasii, dar fara a pune presiune pe el. Astfel, copilul isi va dezvolta abilitatile in mod natural. Unii parinti au tendita de a-si “motiva” copiii comparandu-i cu altii, lucru care nu este tocmai sanatos. Aceasta comparatie constanta nu va face decat sa ii frustreze pe copii si sa le induca un sentiment de descurajare. Urmatorul lucru pe care un copil il va face este sa fie la fel ca si x, de care parintele mereu intreaba, si nu sa fie ca el, copilul pe care mama sau tata il compara cu altii. Se va simti inferior si neapreciat. Copiii nu au nevoie decat de apreciere si suport din partea parintilor. Aceste actiuni simple ii pot motiva pe copii sa mearga mai departe, sa lupte cu mai multa forta si sa creada mai mult in talentul lor.
Fiecare copil are o abilitate, o pasiune sau un talent care il face special in felul sau iar parintii au rolul de a-l sustine si a-l indruma sa isi dezvolte acea calitate care il face unic. Sustinerea si intelegerea unui parinte pot fi cele doua actiuni care fac diferenta dintre un copil talentat si atat si un copil talentat care isi cauta drumul in viata.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.