29 Februarie 2012 publicat în Copil 31 share-uri

Atunci cand sunt mici, copiii se joaca de-a mama si de-a tata, de-a doctorul, de-a frizerul etc. Pentru unii este doar o joaca, dar pentru altii este mai mult decat atat: este idealul lor. Care este rolul parintilor in aceasta ecuatie?

La fel ca si construirea unei stime de sine puternice, este important ca un copil sa stie ca este foarte bun la ceva. Atunci cand sunt la joaca, copiii mereu se compara intre ei si incearca sa fie speciali in felul lor propriu. Il ajuta in fata prietenilor lui, dar il ajuta si pe el pentru ca va stii in ce directie sa isi canalizeze energia.

Cheia succesului: sustinere si intelegere

Rolul unui parinte este de a-si ajuta copilul sa devina mai bun, de a-i indruma pasii, dar fara a pune presiune pe el. Astfel, copilul isi va dezvolta abilitatile in mod natural. Unii parinti au tendita de a-si “motiva” copiii comparandu-i cu altii, lucru care nu este tocmai sanatos. Aceasta comparatie constanta nu va face decat sa ii frustreze pe copii si sa le induca un sentiment de descurajare. Urmatorul lucru pe care un copil il va face este sa fie la fel ca si x, de care parintele mereu intreaba, si nu sa fie ca el, copilul pe care mama sau tata il compara cu altii. Se va simti inferior si neapreciat. Copiii nu au nevoie decat de apreciere si suport din partea parintilor. Aceste actiuni simple ii pot motiva pe copii sa mearga mai departe, sa lupte cu mai multa forta si sa creada mai mult in talentul lor.

Fiecare copil are o abilitate, o pasiune sau un talent care il face special in felul sau iar parintii au rolul de a-l sustine si a-l indruma sa isi dezvolte acea calitate care il face unic. Sustinerea si intelegerea unui parinte pot fi cele doua actiuni care fac diferenta dintre un copil talentat si atat si un copil talentat care isi cauta drumul in viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre copilul tau:

Dezvoltarea psihica la supradotati

Sa deslusim misterele creierului

Utilizarea recompenselor si pedepselor la copii

Micutii de azi, campionii de maine

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz.ro pentru a primi mai multe informatii despre tine si copilul tau.

Kidz.ro te invita la comentarii: Copilul tau ce talent are si cum l-ai ajutat sa si-l dezvolte?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri