7 Intepatura de capusa
Muscaturile de capuse sunt cele mai periculoase pentru ca ele sunt purtatoare ale bolii Lyme. Copiii sau animalele de companie trebuie verificate sa nu aiba capuse daca si-au petrecut timpul in zone paduroase. In cazul in care copilul are pe corp o capusa, se indeparteaza cu ajutorul unei pensete, se apuca de zona capului sau a gurii si se trage pana cand aceasta iese din piele. Nu se rasuceste! Dupa ce se scoate capusa, zona respectiva trebuie „inundata” in spirt. Nu se foloseste lubrifiant, crema, ulei sau bete de chibrit pentru a scoate capusa. Ele nu ajuta la nimic, decat la inrautatirea situatiei. Este recomandabil sa fie consultat un medic.
8 Atunci cand copilului ii curge sange din nas
Suflatul sau scobirea nasului, alergiile de sezon sau aerul rece etc. sunt doar cateva din cauzele care irita muscoasa nasului si care duc la curgerea sangelui din nas.
Atunci cand unui copil ii curge sange din nas, primul lucru care trebuie facut este calmarea copilului. Cu cat el este mai agitat si suparat, cu atat presiunea sangvina creste si mai mult sange va curge. Pentru a opri sangerarea se aseaza copilul drept, pe verticala si se strang narile usor timp de 3-5 minute. Daca sangerarea nu se opreste, copilul trebuie dus la spital. Daca sangerarile se repeta o data la cateva zile sau mai des, un consult ORL este indicat.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară