7 Intepatura de capusa
Muscaturile de capuse sunt cele mai periculoase pentru ca ele sunt purtatoare ale bolii Lyme. Copiii sau animalele de companie trebuie verificate sa nu aiba capuse daca si-au petrecut timpul in zone paduroase. In cazul in care copilul are pe corp o capusa, se indeparteaza cu ajutorul unei pensete, se apuca de zona capului sau a gurii si se trage pana cand aceasta iese din piele. Nu se rasuceste! Dupa ce se scoate capusa, zona respectiva trebuie „inundata” in spirt. Nu se foloseste lubrifiant, crema, ulei sau bete de chibrit pentru a scoate capusa. Ele nu ajuta la nimic, decat la inrautatirea situatiei. Este recomandabil sa fie consultat un medic.
8 Atunci cand copilului ii curge sange din nas
Suflatul sau scobirea nasului, alergiile de sezon sau aerul rece etc. sunt doar cateva din cauzele care irita muscoasa nasului si care duc la curgerea sangelui din nas.
Atunci cand unui copil ii curge sange din nas, primul lucru care trebuie facut este calmarea copilului. Cu cat el este mai agitat si suparat, cu atat presiunea sangvina creste si mai mult sange va curge. Pentru a opri sangerarea se aseaza copilul drept, pe verticala si se strang narile usor timp de 3-5 minute. Daca sangerarea nu se opreste, copilul trebuie dus la spital. Daca sangerarile se repeta o data la cateva zile sau mai des, un consult ORL este indicat.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?