2 Martie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

Zaharul are o istorie tumultoasa si continua sa fie un aliment controversat.

”Sarea dulce”, cum era numit de cruciati, a sosit in Europa o data cu intoarcerea acestora dintr-o campanie in Tara Sfanta. In secolul al XII-lea, Venetia a inceput propria productie de zahar, pe care un scriitor al vremii il considera ”foarte necesar pentru folosul si sanatatea omenirii”. In America, zaharul a ajuns prin Cristofor Columb, care a primit in dar la o oprire in Insulele Canare, niste butasi de trestie de zahar.

Pentru ca zaharul a fost foarte scump pana in secolul XVIII, consumul anual in țarile mai dezvoltate era de 2kg/persoana/an, apoi, o data cu ieftinirea acestuia, consumul a crecut spectaculos: 38kg/persoana/an in 1900, iar in prezent, in unele tari consumul se apropie de 90kg/persoana/an. Din pacate, la fel de spectaculos a crescut si numarul cazurilor de obezitate, boli cardio-vasculare si diabet.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Ce nutrienti contine zaharul?

Nutritionistii spun ca in afara de aportul energetic, zaharul nu contine nici un nutrient. Este o ”calorie falsa”, ca si alcoolul. Prin rafinare, zaharul (indiferent de culoare), isi pierde mineralele si vitaminele naturale, organice. Mai mult decat atat, pentru albirea zaharului, in procesul de rafinare, se foloseste dioxid de sulf, un aditiv alimentar cunoscut sub denumirea de E220 (periculos pentru sanatate).

Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri