A fi mofturos la mancare in timpul copilariei este una din atributiile specifice copiilor. Toti sunt asa, sau cel putin majoritatea. Si este oarecum normal. Pana la varsta de un an, greutatea copiilor aproape ca se tripleaza fata de momentul nasterii, iar dezvoltarea lor ulterioara se face mai lent.
Din cauza ritmului de dezvoltare lent, copiii nici nu mai au nevoie de foarte multa mancare. Plus, ei sunt mereu pusi pe joaca, deci nu au timp sau stare sa stea locului sa manance. Un alt obicei al copiilor este sa manance un singur tip de mancare si nimic altceva si apoi sa refuze complet sa il mai manance. Cum puteti sa ii multumiti dar si sa ii hraniti corespunzator in acelasi timp?Iata cateva metode educative pentru mofturosul la mancare:
10 Metode educative pentru mofturosul la mancare
Programul de masa
Incearcati sa invatati copilul sa manance la aceleasi ore zilnic. El va stii cand va veni timpul sa manance si se va avea timp sa se linisteasca de la joaca. El se va obisnui asa si isi va pastra acest ritm. Faceti din masa o traditie: spalatul mainilor, aranjatul mesei, aranjatul preparatelor in farfurii etc.
Nu il fortati sa manance ceea ce nu place
De multe ori, copiilor nu le va fi foarte foame, asa ca nu e bine sa fie fortat sa manance sau, mai rau, mituit. Cu cat mai mult il veti obliga sa manance, cu atat va dispretui mancatul si mai mult. Solutia este sa ii dati o portie mica pentru a nu-l coplesi. Aceasta este o varianta buna si pentru a-l determina pe el sa ceara mai multa mancare daca are nevoie. A face din masa o experienta placuta va ajuta foarte mult.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?