7 Martie 2012 publicat în Copil 29 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
A fi mofturos la mancare in timpul copilariei este una din atributiile specifice copiilor. Toti sunt asa, sau cel putin majoritatea. Si este oarecum normal. Pana la varsta de un an, greutatea copiilor aproape ca se tripleaza fata de momentul nasterii, iar dezvoltarea lor se face mai lent.

A fi mofturos la mancare in timpul copilariei este una din atributiile specifice copiilor. Toti sunt asa, sau cel putin majoritatea. Si este oarecum normal. Pana la varsta de un an, greutatea copiilor aproape ca se tripleaza fata de momentul nasterii, iar dezvoltarea lor ulterioara se face mai lent.

Din cauza ritmului de dezvoltare lent, copiii nici nu mai au nevoie de foarte multa mancare. Plus, ei sunt mereu pusi pe joaca, deci nu au timp sau stare sa stea locului sa manance. Un alt obicei al copiilor este sa manance un singur tip de mancare si nimic altceva si apoi sa refuze complet sa il mai manance. Cum puteti sa ii multumiti dar si sa ii hraniti corespunzator in acelasi timp?

Iata cateva metode educative pentru mofturosul la mancare:

10 Metode educative pentru mofturosul la mancare

Programul de masa

Incearcati sa invatati copilul sa manance la aceleasi ore zilnic. El va stii cand va veni timpul sa manance si se va avea timp sa se linisteasca de la joaca. El se va obisnui asa si isi va pastra acest ritm. Faceti din masa o traditie: spalatul mainilor, aranjatul mesei, aranjatul preparatelor in farfurii etc.

Nu il fortati sa manance ceea ce nu place

De multe ori, copiilor nu le va fi foarte foame, asa ca nu e bine sa fie fortat sa manance sau, mai rau, mituit. Cu cat mai mult il veti obliga sa manance, cu atat va dispretui mancatul si mai mult. Solutia este sa ii dati o portie mica pentru a nu-l coplesi. Aceasta este o varianta buna si pentru a-l determina pe el sa ceara mai multa mancare daca are nevoie. A face din masa o experienta placuta va ajuta foarte mult.

Cereti ajutorul copilului

Nu este nimic mai distractiv pentru un copil decat sa isi ajute parintii. Acelasi lucru puteti sa il faceti si voi, sa ii cereti ajutorul atunci cand vine vorba de mancare. Luati-l la cumparaturi si alegeti impreuna fructe, legume etc. si cumparati-i si ceva care lui sa ii placa. Acasa, ii puteti cere ajutor la spalarea legumelor, la aranjatul mesei, la gatitul mancarii etc. Copiii adora aceste lucruri iar interesul lor pentru mancare va creste odata cu implicarea lor in prepararea portiilor.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri