18 Aprilie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Astazi invatam de la A-Z ceea ce trebuie sa stim despre dentitia celor mici de la un medic specialist. Doctorul stomatolog ne raspunde cand trebuie sa ducem copilul la prima vizita medicala, cum si de ce apar problemele, cum sa le prevenim si sa le tratam si ce altceva trebuie o mama sa stie despre dentitia copiilor ei.

Interviu Kidz.ro cu dr. stomatolog Mihaela Arnon de la Glamour Dent

1. Kidz.ro: Cand ar trebui un copil sa faca prima vizita la medicul stomatolog?

Stomatolog Mirela Amon: Prima vizita a copilului la cabinetul stomatologic poate avea loc chiar incepand cu varsta de 1 an, cand cel mic, odata cu aparitia primilor dinti, devine predispus la dezvoltarea cariilor de biberon. Insa cel mai important este ca prima vizita sa nu aiba loc cand deja s-a instalat disconfortul si este necesara interventia medicului, ci sa fie una de acomodare cu medicul stomatolog. Cu cat copilul este adus mai devreme, cand nu exista probleme, cu atat parintii se pot informa in privinta procedurilor corecte de preventie iar cei mici nu vor privi experienta ca pe una traumatizanta, ci ca pe una placuta.

Printr-o simpla vizita, cat mai devreme posibil, putem evita dezvoltarea unei frici fata de medicul stomatolog. De asemenea, este foarte important, pentru ca experienta copilului sa fie placuta, ca parintii sa apeleze la un medic pedodont, specializat in stomatologia pentru copii. Medicul pedodont are o capacitate deosebita de comunicare cu copii de orice varsta si se face inteles si placut de catre acestia pentru a deveni in primul rand prietenul lor. Primele vizite ale copilului la stomatolog trebuie sa vizeze profilaxia si tratamentul dintilor de lapte si a dintilor permanenti tineri, totul intr-o atmosfera vesela, relaxanta, pe care copilul sa o perceapa ca pe o joaca.

2. Care sunt problemele dentare cu care copiii se pot confrunta inca de la o varsta frageda?

Stomatolog M.A: Cel mai des intalnite afectiuni la copii sunt cariile, care afecteaza atat dentitia de lapte cat si pe cea permanenta. Mai apoi, o consecinta fireasca a cariilor profunde netratate este reprezentata abceselor dentare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri