23 Aprilie 2012 publicat în Copil 25 share-uri

Obezitatea inseamna un surplus de grasime atat de mare incat incepe sa afecteze sanatatea persoanei respective. Desi inainte era o conditie rara, obezitatea a devenit o problema medicala din ce in ce mai des intalnita, in special in tarile dezvoltate
  • Dezvoltarea prematura (copiii vor parea mai maturi decat sunt; de asemenea, ei se vor dezvolta sexual mai repede, lucru care poate crea probleme de comportament dar si de fertilitate in cazul fetelor)
  • Boli de ficat si de bila
  • Depresie

Toate aceste afectiuni cauzate de kilogramele in plus in copilarie pot avea repercursiuni grave la maturitate. Un copil cu un nivel al colesterolului mare si cu o tensiune mare risca sa dezvolte probleme ale inimii atunci cand creste. El poate suferi un atac cerebral sau un infarct.

Cum poate fi prevenita si tratata obezitatea infantila?

Cheia succesului este sa angrenati intreaga familie in acest proces si sa va schimbati mentalitatea si mai mult, obiceiurile. Atentie! Este mult mai usor sa prevenim decat sa tratam.

In cazul copiilor care sufera deja din cauza obezitatii, este foarte important sa apelati la ajutorul unui medic specialist. Un medic diabetolog-nutritionist va poate ajuta cu o dieta potrivita pentru copilul vostru, o dieta potrivita care sa nu il faca pe copil sa se simta rau sau sa fie deprimat. In functie de starea de sanatate a copilului vostru, acest medic va poate indruma pe mai departe in procesul de slabire si restabilire a functiilor corpului. De asemenea, ajutorul unui medic internist poate fi necesar. Medicul internist poate evalua starea de sanatat a oaselor, a articulatiilor, a inimii etc. si va poate recomanda un tratament corespunzator nevoilor copilului. In acest proces complex si delicat, cel mai important pentru copii este sa fie sustinuti. Nu ii criticati, incurajati-i si aveti rabdare. Copilul nu va renunta la obiceiurile gresite peste noapte si nici nu va pierde din greutate in secunda numarul doi. Spuneai mai sus ca este important sa angrenati intreaga familie in acest proces pentru ca, daca numai copilul cu probleme este la regim, se va simti exclus si singur.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Image (C): www.shutterstock.com - 7723726. Used under license from Shutterstock.com 11.28.2008


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri