Vaccin antivaricelos
Vaccinul antivaricelos protejeaza copilul impotriva infectiei cu virusul varicelo-zosterian, cel responsabil pentru declansarea varicelei. Vaccinul se administreaza in doua doze, intre 4 si 5 ani, la interval de 3 luni intre doze.
Vaccin antiurlian
Virusul urlian este cel responsabil pentru oreion, uan din cele mai frecvente boli ale copilariei. Se administreaza la varsta de 12 luni.
Vaccin Meningococic A+C
Vaccinul acesta protejeaza copilul impotriva meningococului, o bacterie responsabila pentru declansarea unei boli mortale, meningita. Vaccinarea se recomanda copiilor peste 2 ani.
Vaccin pentru boli tropicale
In cazul in care va pregatiti sa plecati in vacanta intr-o zona cu clima calda este bine sa va imunizati micutul. Medicul infectionist este cel care va poate recomanda vaccinurile necesare in functie de zona in care veti calatori.
Image (C): www.shutterstock.com - 7905211. Used under license from Shutterstock.com 11.28.2008
Efecte adverse
Raspunsul corpului la vaccin difera de la om la om, dar este bine de stiut ca fiecare administrare poate cauza reactii adverse sau diferite alergii. Ele sunt minore, in general. Cel mai des intalnite sunt durerea la locul injectarii, febra usoara etc. In cazul in care febra este mare, apar convulsii sau alte reactii alergice, duceti copilul de urgenta la spital.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”