28 Mai 2012 publicat în Copil 52 share-uri

Primele 36 de luni din viata unui copil sunt cruciale pentru dezvoltarea lui fizica si intelectuala iar alimentatia are un rol foarte important. Afla care sunt alimentele care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia micutului tau!

In primele 36 de luni din viata copilului sunt cele mai importante pentru dezvoltarea fizica si intelectuala. Aceasta este perioada in care copilul invata sa reactioneze, sa rezolve probleme, sa se desprinda de mama etc.

A

ctivitati precum cititul de povesti, ascultat muzica, constructia de blocuri, imbinarea jucariilor si multe altele sunt activitati propice pentru dezvoltarea intelectuala a copilului. Insa oamenii de stiinta au descoperit in urma cercetarilor ca pentru o dezvoltare armonioasa a creierului, copiii au nevoie, la fel ca intreg organismul, de alimente bogate in nutrienti si vitamine. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca absolut tot ceea ce mamele mananca in timp ce sunt insarcinate sau alapteaza are un impact major asupra dezvoltarii cerebrale a micutului lor.

Un regim alimentar sarac in nutrientii si vitaminele necesare au acelasi efect asupra inteligentei micutului ca si asupra organismului in general: se subdezvolta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

7 alimente care sporesc inteligenta copilului

Asadar, dragi mamici, iata care sunt alimentele pe care trebuie neaparat sa le introduceti in alimentatia copilului vostru pentru a-i asigura o dezvoltare armonioasa:

Fructele de padure

Fructele de padure, adica afinele, capsunele, fragii, murele, coacazele etc., sunt alimente care contin antioxidanti si constituie o hrana necesara pentru dezvoltarea creierului copiilor. Stim despre antioxidanti ca sunt substante chimice care au proprietatea de a neutraliza substantele nocive din organism, de a ajuta sistemul imunitar pentru a lupta impotriva intrusilor dar si pentru a ne ajuta corpul sa elimine toxinele si

reziduurile care grabesc deteriorarea celulara. Studiile au aratat ca un consum regulat de fructe de padure ajuta la imbunatatirea memoriei si la protejarea membranei creierului.

Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Introduceti cel putin o portie de fructe in alimentatia zilnica a copilului pentru a-i ajuta sistemul imunitar si pentru a-i asigura o dezvoltare armonioasa. Incercati pe cat de mult posibil sa inlocuiti dulciuri din comert cu portii generoase de fructe proaspete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri