In primele 36 de luni din viata copilului sunt cele mai importante pentru dezvoltarea fizica si intelectuala. Aceasta este perioada in care copilul invata sa reactioneze, sa rezolve probleme, sa se desprinda de mama etc.
A
ctivitati precum cititul de povesti, ascultat muzica, constructia de blocuri, imbinarea jucariilor si multe altele sunt activitati propice pentru dezvoltarea intelectuala a copilului. Insa oamenii de stiinta au descoperit in urma cercetarilor ca pentru o dezvoltare armonioasa a creierului, copiii au nevoie, la fel ca intreg organismul, de alimente bogate in nutrienti si vitamine. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca absolut tot ceea ce mamele mananca in timp ce sunt insarcinate sau alapteaza are un impact major asupra dezvoltarii cerebrale a micutului lor.Un regim alimentar sarac in nutrientii si vitaminele necesare au acelasi efect asupra inteligentei micutului ca si asupra organismului in general: se subdezvolta.
7 alimente care sporesc inteligenta copilului
Asadar, dragi mamici, iata care sunt alimentele pe care trebuie neaparat sa le introduceti in alimentatia copilului vostru pentru a-i asigura o dezvoltare armonioasa:
Fructele de padure
Fructele de padure, adica afinele, capsunele, fragii, murele, coacazele etc., sunt alimente care contin antioxidanti si constituie o hrana necesara pentru dezvoltarea creierului copiilor. Stim despre antioxidanti ca sunt substante chimice care au proprietatea de a neutraliza substantele nocive din organism, de a ajuta sistemul imunitar pentru a lupta impotriva intrusilor dar si pentru a ne ajuta corpul sa elimine toxinele si
reziduurile care grabesc deteriorarea celulara. Studiile au aratat ca un consum regulat de fructe de padure ajuta la imbunatatirea memoriei si la protejarea membranei creierului.
Introduceti cel putin o portie de fructe in alimentatia zilnica a copilului pentru a-i ajuta sistemul imunitar si pentru a-i asigura o dezvoltare armonioasa. Incercati pe cat de mult posibil sa inlocuiti dulciuri din comert cu portii generoase de fructe proaspete.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.