12:06, 11 Iunie 2012 publicat în Copil 13 share-uri

De cate ori nu vi s-a intamplat ca micutul vostru sa va incuie cu cate o intrebare? Descopera 7 intrebari-bucluc ale copiilor si raspunsurile lor.

De unde vin copiii?

Iata una din intrebarile pe care aproape toti copiii o pun la un moment dat. Majoritatea parintilor le spun copiilor lor, la fel cum si parintii lor le-au spus la randul lor, ca barza ii aduce. Acest raspuns este bun deocamdata, dar nu este bine sa stie lucruri false despre berze sau alte metode ingenioase, ci are nevoie sa stie, pe limbajul sau, adevarul.

Un raspuns suficient de bun ar fi acela ca un copil creste in burtica mamei. El creste acolo pentru ca mama are un out iar tata are o samanta pe care o planteaza in out si impreuna fac un copil. Ideea este sa ii explicati simplu, cat se poate de simplu si de clar, fara complicatii sau povesti.

Ce faci atunci cand pune o intrebare jenanta in public?

Precum... De ce e femeia aceea atat de grasa/ urata/ urat imbracata etc.? Da, e unul din momentele in care va vine sa intrati in pamant de rusine dar trebuie sa stiti ca nu sunteti singurii care simt acest lucru. Majoritatea parintilor trec prin astfel de momente in public si sentimentul de jena vine mai mult din faptul ca ei cred ca oamenii vor avea impresia ca ei sunt cei care isi invata copiii sa spuna aceste lucruri.

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...

Important este ca este in regula sa ii atrageti atentia copilului vostru ca nu este frumos sa spui asemenea lucruri pentru ca ii supara pe ceilalti oameni. Spuneti-i ca ii veti raspunde la toate intrebarile cand ajungeti acasa.

De ce trebuie sa merg la scoala/ gradinita?


Multi copii se confrunta cu mici probleme atunci cand incep sa mearga la scoala sau la gradinita: nu le plac copiii, se simt singuri, nu le place sa se trezeasca devreme etc. Daca intreaba de ce trebuie sa faca acest lucru pentru ca nu le place, raspunsul ca asa fac toti copiii nu ajuta foarte mult. Important este sa ii spuneti celui mic cat de important este sa invete, cat de fascinant si frumos e sa citeasca, sa cunoasca cifrele, sa descopere lucruri noi, sa lege noi prietenii etc. Si totusi, este bine sa aflati care este cheia nefericirii lui (daca este cazul) si incercati sa rezolvati problema.

Citeste si:
5 lucruri uimitoare despre dezvoltarea fătului în uter
5 lucruri uimitoare despre...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri