1 August 2012 publicat în Copil 142 share-uri

Bolile contagioase sunt frecvente printre copii, care se contamineaza cu usurinta in colectivitati. Boala mana-picior-gura face subiectul unei adevarate epidemii care a atins si tara noastra. Afla cum sa-ti protejezi micutul!

Tratamentul bolii mana-picior-gura

Tratamentul bolii mana-picior-gura nu trateaza cauza, ci efectele bolii, nefiind un tratament specific.

Febra si durerile se trateaza cu ibuprofen sau paracetamol.

Se trateaza complicatiile bolii, din care cea mai frecventa este deshidratarea.In acest caz, daca hidratarea nu se poate asigura pe cale bucala, se recurge la tratamentul intravenos .

E foarte important sa nu se administreze paracetamol sau ibuprofen daca este vorba de varicela, deoarece se va agrava simptomatologia.

Modalitati de transmitere a bolii

Boala mana-picior-gura se transmite pe cale oral-fecala (maini murdare) sau prin contactul cu eruptiile de pe piele/ ulceratiile bucale sau prin picaturile Pfluger (tuse,stranut).

Odata ajuns in organism, virusul se multiplica si invadeaza pielea si mucoasele dupa o perioada de incubatie de 3-5 zile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Evolutia bolii

Boala evolueaza aproximativ o saptamana si dispare, fiind autolimitanta.

Boala reapare rar, datorita dezvoltarii unor anticorpi specifici. In general, complicatiile serioase sunt rare (exemplu: meningita aseptica).

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri