20 August 2012 publicat în Copil 20 share-uri

Clisura Dunarii sau Defileul Dunarii este acea zona din sudul Banatului, cuprinsa intre Moldova Noua si Gura Vaii. Bucatile cele mai pistoresti sunt "Cazanele Dunarii", situate pe raza localitatilor Eselnita si Dubova.

Recent s-au implinit 4 ani de cand Sabina a poposit la noi in familie. Foarte curand dupa ce s-a nascut am inceput sa mergem prin tara si prin lume, asa cum faceti si voi.

Momente importante din viata noastra impreuna s-au petrecut in vacante, in locuri frumoase, cum este si cel de care o sa va povestesc astazi

Sabina a inceput sa mearga singura in 2 picioruse in vacanta noastra din Clisura Dunarii, acum 3 ani, prin urmare imi amintesc cu drag de acest loc. Asta fara sa mai socotesc faptul ca m-am nascut si am crescut in vecinatatea lui, in Caransebes.

N-o sa insist prea mult in descrierea acestei zone turistice a tarii, care a crescut mult in ultimii ani (ca investitii in turism si implicit ca trafic de turisti), insa, pentru cine nu cunoaste, o sa spun totusi ca: Clisura Dunarii sau Defileul Dunarii este acea zona din sudul Banatului, cuprinsa intre Moldova Noua si Gura Vaii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Bucatile cele mai pistoresti sunt “Cazanele Dunarii”, situate pe raza localitatilor Eselnita si Dubova. Mai multe puteti de pe clisuradunarii.com si de pe clisuradunarii.eu.

Revenind la vacanta pe Clisura (cum ar spune banateanul ), iata ce e bine sa stiti inainte sa porniti la drum:

Daca plecati din Buc, este un drum de cca 6-8 ore as zice, in functie de varsta copilului (si de ce nevoi are pe durata calatoriei), de masina, de sofer si de momentul zilei (sau al noptii) in care veti calatori.

Ruta clasica este Bucuresti-Craiova-Dr.Turnu-Severin-Orsova (cca 350 km) si apoi cotiti spre Moldova Noua. Dupa vreo 25 de km sunteti deja pe Clisura

Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

Un articol de Ioana Paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri