7 Septembrie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Una dintre etapele importante, in special in cazul copiilor mici, este asigurarea unui sistem imunitar puternic, capabil sa reziste virusilor si bacteriilor ce afecteaza in mod traditional grupurile mari de copii.

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca cea mai eficienta metoda de prevenire a bolilor pneumococice este vaccinarea. In România, acest lucru este cu atât mai important cu cât tratamentul defectuos cu medicamente, auto-medicatia asigurata de catre parinti a generat o crestere a rezistentei bacteriei la tratamentul cu antibiotice.

Intr-un studiu medical recent realizat intr-o gradinita din Brasov si publicat in „The Pediatric Infectious Disease Journal” s-a constatat ca rezistenta bacteriei la antibiotice in cazul copiilor infectati cu pneumococ este crescuta, ajungând ca peste 60% dintre copii sa nu raspunda la tratamentul cu antibiotice.

Astfel, la cele mai obisnuite tratamente impotriva bolilor pneumococice s-a constatat o rata foarte mare de rezistenta: la penicilina, 83% dintre copii nu au reactionat, la eritromicina, 62%, la trimetoprim si 67% au fost rezistenti la un mix de medicamente.

Medicii pediatri recomanda parintilor sa-si vaccineze copiii impotriva pneumococului, mai ales la intrarea in colectivitate.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri