Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca cea mai eficienta metoda de prevenire a bolilor pneumococice este vaccinarea. In România, acest lucru este cu atât mai important cu cât tratamentul defectuos cu medicamente, auto-medicatia asigurata de catre parinti a generat o crestere a rezistentei bacteriei la tratamentul cu antibiotice.
Intr-un studiu medical recent realizat intr-o gradinita din Brasov si publicat in „The Pediatric Infectious Disease Journal” s-a constatat ca rezistenta bacteriei la antibiotice in cazul copiilor infectati cu pneumococ este crescuta, ajungând ca peste 60% dintre copii sa nu raspunda la tratamentul cu antibiotice.
Astfel, la cele mai obisnuite tratamente impotriva bolilor pneumococice s-a constatat o rata foarte mare de rezistenta: la penicilina, 83% dintre copii nu au reactionat, la eritromicina, 62%, la trimetoprim si 67% au fost rezistenti la un mix de medicamente.
Medicii pediatri recomanda parintilor sa-si vaccineze copiii impotriva pneumococului, mai ales la intrarea in colectivitate.
Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.
sursa foto:shutterstock
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă