Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca cea mai eficienta metoda de prevenire a bolilor pneumococice este vaccinarea. In România, acest lucru este cu atât mai important cu cât tratamentul defectuos cu medicamente, auto-medicatia asigurata de catre parinti a generat o crestere a rezistentei bacteriei la tratamentul cu antibiotice.
Intr-un studiu medical recent realizat intr-o gradinita din Brasov si publicat in „The Pediatric Infectious Disease Journal” s-a constatat ca rezistenta bacteriei la antibiotice in cazul copiilor infectati cu pneumococ este crescuta, ajungând ca peste 60% dintre copii sa nu raspunda la tratamentul cu antibiotice.
Astfel, la cele mai obisnuite tratamente impotriva bolilor pneumococice s-a constatat o rata foarte mare de rezistenta: la penicilina, 83% dintre copii nu au reactionat, la eritromicina, 62%, la trimetoprim si 67% au fost rezistenti la un mix de medicamente.
Medicii pediatri recomanda parintilor sa-si vaccineze copiii impotriva pneumococului, mai ales la intrarea in colectivitate.
Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.
sursa foto:shutterstock
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?