Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca cea mai eficienta metoda de prevenire a bolilor pneumococice este vaccinarea. In România, acest lucru este cu atât mai important cu cât tratamentul defectuos cu medicamente, auto-medicatia asigurata de catre parinti a generat o crestere a rezistentei bacteriei la tratamentul cu antibiotice.
Intr-un studiu medical recent realizat intr-o gradinita din Brasov si publicat in „The Pediatric Infectious Disease Journal” s-a constatat ca rezistenta bacteriei la antibiotice in cazul copiilor infectati cu pneumococ este crescuta, ajungând ca peste 60% dintre copii sa nu raspunda la tratamentul cu antibiotice.
Astfel, la cele mai obisnuite tratamente impotriva bolilor pneumococice s-a constatat o rata foarte mare de rezistenta: la penicilina, 83% dintre copii nu au reactionat, la eritromicina, 62%, la trimetoprim si 67% au fost rezistenti la un mix de medicamente.
Medicii pediatri recomanda parintilor sa-si vaccineze copiii impotriva pneumococului, mai ales la intrarea in colectivitate.
Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.
sursa foto:shutterstock
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a
De ce greva profesorilor este și un test pentru societatea civilă? 10 motive
Angajații din România ar putea beneficia de încă o zi liberă