7 Septembrie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

Una dintre etapele importante, in special in cazul copiilor mici, este asigurarea unui sistem imunitar puternic, capabil sa reziste virusilor si bacteriilor ce afecteaza in mod traditional grupurile mari de copii.

Comunicat de presa

Una dintre principalele griji ale parintelui in aceasta perioada este pregatirea copilului pentru intrarea in colectivitati, fie ca vorbim de crese, gradinite sau scoli. Una dintre etapele importante, in special in cazul copiilor mici, este asigurarea unui sistem imunitar puternic, capabil sa reziste virusilor si bacteriilor ce afecteaza in mod traditional grupurile mari de copii.

Unul dintre inamicii sanatatii copilului sub cinci ani este pneumococul, o bacterie responsabila de boli precum otita medie acuta, pneumonia, sinuzita, conjunctivita, pneumonia si meningita (ultimele 2 avand grad ridicat de mortalitate infantila) . Dealtfel, bolile pneumococice sunt, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cea mai frecventa cauza a mortalitatii infantile din categoria bolilor prevenite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI…. Cum îți hidratezi corect pielea și ce conțin cele mai bune creme hidratante? Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Este important de stiut ca in lume, aproximativ 1 milion de copii cu vârsta sub 5 ani mor din cauza bolilor pneumococice si ca pneumococul, bateria responsabila, provoaca anual peste 14,5 milioane de episoade de boli pneumococice grave la copiii cu vârsta sub 5 ani.

De foarte putine ori insa, parintii sunt avertizati asupra pericolelor bolilor pneumococice. Dat fiind ca peste 50% dintre copiii sub 3 ani sunt purtatori de pneumococ, ceea ce reprezinta un rezervor important de bacterii care se raspândesc in comunitate, parintii ar trebui sa fie constienti de importanta preventiei in cazul acestor boli.

Pneumococul se transmite usor catre alte persoane prin tuse, stranut sau contact cu secretiile respiratorii: de aceea, el este foarte contagios, in special in situatiile in care sunt mai multi copiii la un loc. Bolile Pneumococice apar atunci cand bacteria depaseste mecanismul natural de aparare al organismului si se raspandeste spre urechea medie, plamani sau sange, unde provoaca o serie de manifestari de infectie.

Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri