17 Septembrie 2012 publicat în Copil 30 share-uri

Lipsa poftei de mancare la copii este in anumite cazuri un simptom de alarma pentru parinti, care trebuie sa se adreseze medicului pentru analize suplimentare.

3 Hepatita

Infectia cu virusul hepatitic A se produce in colectivitati sau in conditii de igiena precara, prin contaminare fecal-orala de la persoanele infestate la cele sanatoase, prin intermediul mainilor murdare.

Simptomele includ lipsa poftei de mancare, febra, dureri de cap, simptome de “gripa”, greata, dureri musculare si icter.

Pentru hepatita cu virus A nu exista un tratament specific. Se recomanda odihna, regim igieno-dietetic, evitarea medicamentelor cu toxicitate hepatica.

Recuperarea are loc in cateva saptamani, insa complicatii de tip insuficienta hepatica pot sa apara.

4 Tuberculoza

Romania se afla in randul primelor tari din Europa in privinta incidentei si prevalentei tuberculozei.

Infectia cu bacilul Koch (Mycobacterium tuberculosis) este foarte raspandita iar simptomele includ: tuse persistenta, expectoratie cu sange, febra, transpiratii nocturne, lipsa poftei de mancare, scadere in greutate. Tratamentul este antibiotic si de durata, sub atenta supraveghere medicala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

5 Apendicita

Apendicita, o afectiune frecventa a copiilor si tinerilor poate fi o alta cauza de inapetenta (lipsa poftei de mancare).

Ea este insotita de dureri abdominale, grata, varsatura, uneori diaree, constipatie, meteorism (gaze) si distensie abdominala. Tratamentul indicat este cel chirurgical.

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri