12:09, 21 Septembrie 2012 publicat în Copil 7 share-uri

Integrarea in scoala este necesara si posibila, dar acest lucru presupune activitati suplimentare de pregatire, cu personal specializat in interventii specifice pentru copiii cu autism, care pot costa si peste 1000 Euro pe luna.

Comunicat de presa

  • 1 din 100 de copii sunt afectati de autism (statisticile internationale)
  • prima campanie de strangere de fonduri prin SMS pentru copii cu autism din Romania
  • donatii de 2 Euro la numarul 8842 (nr. valabil in Orange, Vodafone si Cosmote)

Sambata, 22 Septembrie, de la ora 15:00, in Vitantis Shopping Center (harta), dam startul campaniei "Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!". Alaturi de vedetele Kanal D, Christian Sabbagh, Simona Patruleasa, Silvia Ionita, Raluca Lazarut si Bianca Ionita, Asociatia Invingem Autismul si programul Jucariada, cu sprijinul Butterfly Media Group, copiii cu autism si cei cu dezvoltare tipica vor participa impreuna la ateliere de pictura si lucru manual, realizate in locul de joaca Yellow Place, din centrul comercial Vitantis.

Citeste si:
Programarea Neuro-Lingvistică: Tot ce trebuie să știi despre NLP
Programarea...

Copiii de la centrul Invingem Autismul, sprijiniti de terapeutii lor, vor prezenta pentru prima data in public un dans pe care l-au pregatit aproape zinic si care va fi o surpriza inclusiv pentru parintii lor. La eveniment va participa si grupul ContraPunct, care vine sa sustina aceasta cauza cu dansuri si cantece. Toti copiii vor fi intampinati cu premii speciale din partea Vitantis Shopping Center si a partenerilor: DOMO si Carrefour. In plus, sambata va avea loc si lansarea, in parteneriat cu Editura Frontiera si Librariile Carturesti, a cartii In zbor barba nu creste. Cartea este un jurnal emotionant, care povesteste cu umor si optimism intamplari adevarate traite de Horia Rizea, un baiat de 13 ani, alaturi de Kiti, sora sa cu autism. Lansarea va fi insotita de o expozitie de fotografie-eseu despre Horia Rizea si familia sa, realizata de fotograful Andrei Pungovschi. Din Vitantis Shopping Center, Caravana va pleca in Cluj si Iasi. In aceste orase si in capitala vor fi organizate si sesiuni de lectura a cartii scrise de Horia Rizea.

"Integrarea in scoala este necesara si posibila, dar acest lucru presupune activitati suplimentare de pregatire, cu personal specializat in interventii specifice pentru copiii cu autism, care pot costa si peste 1000 Euro pe luna. Totodata, este absolut necesara informarea si formarea cadrelor didactice, care sunt inca nepregatite sa primeasca elevi cu autism in clasele lor, dar si schimbarea mentalitatii parintilor celorlalti copii." a declarat Andreea Sorescu, directorul executiv al Asociatiei Invingem Autismul.

Citeste si:
Trainingul autogen Schultz: Ce este și cum ne ajută în pandemie?
Trainingul autogen Schultz:...

"Ne-am implicat pentru ca, daca esti indiferent, nu poti schimba nimic in jurul tau si in comunitatea in care locuiesti. Este nevoie de mai mult efort pe care sa il depunem impreuna pentru a face posibila dezvoltarea corecta a unui copil cu probleme de sanatate. Intr-o societate normala, fiecare copil, cu sau fara autism, trebuie sa poata merge la scoala."a declarat Vlad Dragoescu, directorul general al Vitantis Shopping Center.

Organizatorii vor sa sensibilizeze publicul larg prin campania "Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!" si sa contribuie decisiv la depasirea prejudecatilor, bariere reale in integrarea scolara si sociala a persoanelor cu autism. Vedetele Stirilor Kanal D, se vor implica personal in aceasta campanie si ne vor tine la curent permanent cu materiale emotionante despre provocarile zilnice prin care trec familiile care au copii cu autism si organizatiile neguvernamentale care sunt nevoite sa se autosustina ca sa ofere servicii pentru persoanele afectate de aceasta tulburare.

Fondurile stranse in urma campaniei vor ajuta la pregatirea specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul si la formarea a 100 de cadre didactice din tara, din gradinite si scoli de masa, in metode de predare pentru copiii cu autism.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri