21 Septembrie 2012 publicat în Copil 30 share-uri

Integrarea in scoala este necesara si posibila, dar acest lucru presupune activitati suplimentare de pregatire, cu personal specializat in interventii specifice pentru copiii cu autism, care pot costa si peste 1000 Euro pe luna.

Impreuna vom implica si autoritatile in sustinerea serviciilor dedicate copiilor cu autism printr-o petitie online de strangere de semnaturi sustinute de FEDRA - Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist, din care Asociatia Invingem Autismul face parte. FEDRA este prima federatie de acest tip din Romania, care are ca membri in principal organizatii de parinti si se doreste a fi o voce puternica si unitara a organizatiilor de profil din Romania, avand ca scop crearea si pastrarea unui mediu adecvat pentru stimularea si sprijinirea persoanelor. Petitia online va avea ca scop sensibilizarea autoritatilor statului de a sprijini inclusiv financiar terapiile pentru persoanele cu autism.

Incidenta copiilor cu autism este din ce in ce mai alarmanta. Conform statisticilor internationale, 1 din 100 de copii este afectat. Autismul este o tulburare neurobiologica severa, care afecteaza comunicarea, relationarea si integrarea senzoriala a individului. Fara interventie, riscul este ca acea persoana sa ramana izolata toata viata si dependenta de sprijinul altei persoane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Campania ˝Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!˝ continua in fiecare sambata, in Vitantis Shopping Center, intre 22 septembrie si 13 octombrie. Va asteptam cu drag!

Doneaza 2 Euro la sms 8842 si ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri