3 Hidratarea
Hidratarea adecvata ajuta sistemul imunitar prin protejarea mucoaselor si impiedicarea formarii secretiilor vascoase in arborele respirator.
Mucoasele respiratorie,digestiva alcatuiesc o bariera primara in calea agentilor microbieni, iar deshidratarea afecteaza competenta acestora.
4 Probioticele
Probioticele sporesc imunitatea naturala de la nivelul tubului digestiv, prin cresterea bacteriilor “bune” ale mucoasei intestinale.
Este vorba de speciile Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium bifidus care se gasesc sub forma de suplimente, dar si in anumite alimente, precum iaurtul natural, dar intr-o cantitate mai mica.
5 Stresul
Desi stresul pare ca nu se aplica in cazul copiilor, acestia pot fi afectati de mediul in care traiesc.
Parintii care sunt obositi si stresati, temele si responsabilitatile scolare care se inmultesc, lipsa unor perioade sau activitati relaxante, pot fi factori importanti de stress pentru copil.
Stresul scade imunitatea, atat in cazul adultilor, cat si in cazul copiilor, de aceea parintii trebuie sa se ingrijeasca sa asigure copiilor un program echilibrat.
Una din cele mai indicate metode de relaxare dar si de crestere a imunitatii pentru copii o reprezinta “intoarcerea” in natura: plimbarile prin parc, excursiile la munte, iesirile in zone cat mai naturale, precum si sporturile in aer liber (mersul pe bicicleta).
sursa foto:shutterstock
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.