10 Octombrie 2012 publicat în Copil 34 share-uri

Cand copiilor si adolescentilor, baieti si fete, nu li se explica nimic despre sex, ei plutesc multi ani intr-un spatiu de semi-cunoastere.

SEXUL VS BARZA este primul proiect video online de educatie sexuala In limba romana. Realizat de Adriana Radu Impreuna cu Asociatia Front, scopul lui este sa spuna copiilor mari si adolescentilor povesti adevarate despre corp, sex si relatii.

Cand copiilor si adolescentilor, baieti si fete, nu li se explica nimic despre sex, ei plutesc multi ani Intr-un spatiu de semi-cunoastere In ceea ce priveste corpul lor, actul sexual, orientarea lor sexuala, metodele contraceptive existente, comunicarea sanatoasa cu familia, prietenii si potentialii parteneri.

Toate informatia pe care copiii si adolescentii romani o primesc despre sex si relatii interumane vine pe bucati de la cunoscuti, din conversatii auzite din Intamplare, din aluzii, din porn, din media romaneasca, de cele mai multe ori cu un filtru nociv de vulgaritate In locul unuia de normalitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

De ce?

Pentru ca, In Romania, educatia sexuala este tabu, iar asta Ii afecteaza pe copiii si adolescentii romani In fiecare zi.

Din pudoare, fiindca nici cu ei nu s-a purtat discutia asta, fiindca nu au cunostiintele necesare, fiindca le e teama In mod eronat de Incurajarea implicita a debutului timpuriu al vietii sexuale, multi parinti evita sa le vorbeasca copiilor lor despre sex. In programa scolara, educatia sexuala este redusa la un cateva teme pe an. In acest context, cifrele de natalitate In randul minorelor sunt printre cele mai ridicate din Europa ( 29.000 In 2008 ; 22.508, din care 733 de fetite Intre 10 si 14 ani, In 2010- potrivit Eurostat).

Pentru ca nu exista discutii deschise despre minoritati sexuale In scoli, intoleranta fata de acestea este pregnanta, iar tinerii nu se pot informa deschis despre sexualitatea lor sau a altora.
Educatia sexuala este esentiala pentru copii si adolescenti. A avea informatii Inseamna a fi puternic, a avea mai multa Incredere In tine si a putea lua singur/a decizii In ceea ce te priveste.
Impact

Proiectul SEXUL VS BARZA aspira la crearea unei comunitati de tineri informati, deschisi si toleranti. Formatul video atractiv si usor accesibil In care vor fi prezentate informatiile, faptul ca tinerii sunt segmentul demografic care foloseste cel mai mult internetul In Romania ( peste 90% dintre cei Intre 16 si 24 de ani) si lipsa de informatie despre corp si sex din offline, asa cum am explicat-o, sunt argumente solide pentru ca fi absolut Increzatori ca SEXUL VS BARZA va deveni o platforma populara ce va avea un impact foarte pozitiv In randul tinerilor romani.

In acelasi timp, vom Incuraja fara menajamente folosirea materialelor noastre video ca suport de lectii si cursuri de biologie, educatie pentru sanatate si dirigentie.

Format:
Proiectul video online de educatie sexuala pentru adolescenti si copii mari SEXUL VS BARZA va consta In principal Intr-o serie de clipuri ce vor dura In medie 3 minute si vor explica pe rand un singur subiect legat de corp, sex sau relatii. Toate episoadele video vor fi transcrise si deci citibile ca articole de sine statatoare.

Doua episoade vor fi publicate In fiecare saptamana, In zile stabilite. In acest fel, realizatorii vor putea avea un ritm de lucru clar, iar comunitatea ce se va strange In jurul platformei va putea anticipa publicarea unui nou material video.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri