12 Octombrie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

Asa cum niciodata nu am inteles de ce imbracamintea fetelor trebuie sa fie roz si cea a baietilor albastra. Dar de ce nu invers? Si celelalte culori cui raman?!

Niciodata nu am inteles de ce baietii nu au voie sa se joace decat cu masinute si motociclete, iar fetele cu papusi.

Asa cum niciodata nu am inteles de ce imbracamintea fetelor trebuie sa fie roz si cea a baietilor albastra. Dar de ce nu invers? Si celelalte culori cui raman?!

Revenind la jucarii insa, trebuie sa recunosc ca eu cand eram mica tot ce imi doream era un camion. Ai mei parinti nu s-au lasat induplecati prea usor, ba chiar sarmanii au tot incercat sa-mi ofere papusi, mai mari sau mai mici pentru a uita de camionul pe care mi-l doream eu.

In cele din urma insa m-am ales si cu masina, numai ca nu am avut voie sa o scot afara la joaca ceva timp. Acum stau sa ma gandesc ca poate pentru ca sunt fata si asa cum baietii nu se jucau cu papusi asa si eu aveam interzis la masini.

Motivul este ca…

Eu una nu stiu. Poate imi spuneti voi: de ce baietii nu ar trebui sa primeasca papusi, mai mari sau bebelusi, in dar daca asta vor si de ce fetele nu pot dori camioane, macarale, motociclete, motoriclete si altele asemanatoare?

William’s grandmother smiled. “He needs it,” she said, “to hug and to cradle and to take to the park so that when he’s a father like you, he’ll know how to take care of his baby” este doar un fragment din cartea William’s Doll, scrisa de Charlotte Zolotow.

Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri