12 Noiembrie 2012 publicat în Copil 17 share-uri

Anumite boli au o frecventa crescuta in copilarie si este bine sa fie recunoscute de parinti. Majoritatea afectiunilor se vindeca de la sine, dar sunt si alte boli, precum sindromul Reye sau meningita, ce nu pot suferi amanarea spitalizarii.

16 Boli frecvente ale copiilor

1 Infectia cu virusul sincitial respirator

Infectia cu virusul sincitial respirator este una din cele mai frecvente cause de bronsiolita (inflamatia cailor aeriene mici) si pneumonie la copii.

Afectiunea debuteaza cu semne de raceala si gripa: febra, tuse, rinoree (secretie nazala). Infectia este usoara in cazul copiilor de varsta scolara si adultilor, avand forme cu potential agravant in cazul prescolarilor.

2 Otita

Cei mici sunt foarte predispusi la infectii ale urechii medii si interne, datorita faptului ca trompele lui Eustache (tubii care unesc urechea medie cu faringele) sunt mici, in comparatie cu adultii.

Germenii pot migra mai usor din gat in ureche si trompele pot fi mai repede astupate din cauza inflamatiilor faringelui,cum se intampla in raceli.

Astuparea acestor trompe, favorizeaza inmultirea germenilor la nivelul urechii medii si timpanului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Kaufland anunță programul magazinelor de Paște

Simptomele includ: febra, dureri ale urechii, agitatie.

3 Crupul si gripa

Crupul este o infectie virala care afecteaza copiii sub 5 ani, ducand la o inflamatie a cailor aeriene superioare. Tusea este semnul dominant.

Gripa este tot o infectie virala care se poate complica in cazul copiilor mici cu pneumonie. Semnele de gripa sunt: febra, frison, dureri musculare, oboseala, astenie, greata, voma.

sursa foto:shutterstock; sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri