9 Noiembrie 2012 publicat în Copil 23 share-uri

Copiii nu voiesc sa renunte la dulciuri pentru fructe? Sa incercam mici trucuri, pentru ca mesele sa nu devina adevarate "lupte" de convingere!

Sa-i ajutam pe micuti sa iubeasca fructele si legumele!

1 Lasati-i pe cei mici in bucatarie!

Invitati copilul sa participle la cumparaturi, (poate fi amuzant pentru el), faceti impreuna piata, alegeti legumele, fructele, tinand cont de preferintele lui. Acasa va dori sa guste din propriile alegeri…

Lasati copilul sa participle la prepararea salatelor, sa spele fructele si legumele. Asa se va “obisnui” cu aspectul, gustul,mirosul legumelor si fructelor si nu va mai “fugi” de ele, cand le va intalni in farfurie!

Copilul va fi mult mai doritor sa guste o salata de fructe sau legume, la prepararea careia a fost direct implicat!

2 Starniti-le curiozitatea!

Oferiti copilului, alaturi de un fel de mancare mai putin sanatos si alimente sanatoase, invitandu-l sa faca diverse combinatii intre ele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Pentru copii puteti transforma totul intr- un joc: o pizza si un castron plin cu tot felul de legume, pentru a o “decora” .

Daca si cei din jur vor proceda la fel, copilul va descoperi gustul bun al legumelor. Daca pizza este preparata acasa, jocul se poate repeta…important e sa fie distractiv!

3 Transformati totul intr-un joc distractiv

Legumele si fructele nu au niciun haz in farfurie? Le puteti transforma in felii, rondele, cubulete pentru a realiza diverse figurine, case, pomi, oameni, flori si orice dicteaza imaginatia.

Astfel “transformate”, legumele pot deveni mai “prietenoase” si mai usor de gustat de cei mici.

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri