, 30 Noiembrie -0001 publicat în Copil 12 share-uri

Copiii nu voiesc sa renunte la dulciuri pentru fructe? Sa incercam mici trucuri, pentru ca mesele sa nu devina adevarate "lupte" de convingere!

Sa-i ajutam pe micuti sa iubeasca fructele si legumele!

1 Lasati-i pe cei mici in bucatarie!

Invitati copilul sa participle la cumparaturi, (poate fi amuzant pentru el), faceti impreuna piata, alegeti legumele, fructele, tinand cont de preferintele lui. Acasa va dori sa guste din propriile alegeri…

Lasati copilul sa participle la prepararea salatelor, sa spele fructele si legumele. Asa se va “obisnui” cu aspectul, gustul,mirosul legumelor si fructelor si nu va mai “fugi” de ele, cand le va intalni in farfurie!

Copilul va fi mult mai doritor sa guste o salata de fructe sau legume, la prepararea careia a fost direct implicat!

2 Starniti-le curiozitatea!

Oferiti copilului, alaturi de un fel de mancare mai putin sanatos si alimente sanatoase, invitandu-l sa faca diverse combinatii intre ele.

Pentru copii puteti transforma totul intr- un joc: o pizza si un castron plin cu tot felul de legume, pentru a o “decora” .

Daca si cei din jur vor proceda la fel, copilul va descoperi gustul bun al legumelor. Daca pizza este preparata acasa, jocul se poate repeta…important e sa fie distractiv!

3 Transformati totul intr-un joc distractiv

Legumele si fructele nu au niciun haz in farfurie? Le puteti transforma in felii, rondele, cubulete pentru a realiza diverse figurine, case, pomi, oameni, flori si orice dicteaza imaginatia.

Astfel “transformate”, legumele pot deveni mai “prietenoase” si mai usor de gustat de cei mici.

sursa foto: shutterstock
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri