9 Noiembrie 2012 publicat în Copil 23 share-uri

Copiii nu voiesc sa renunte la dulciuri pentru fructe? Sa incercam mici trucuri, pentru ca mesele sa nu devina adevarate "lupte" de convingere!

4 Nu transformati masa in "camp de lupta"

Daca cel mic refuza un fruct sau o leguma, nu insistati, cu forta si autoritatea nu veti obtine decat sa-l indepartati definitiv pe cel mic de respectivul aliment.

Nu trebuie sa insistati nici ca cel mic sa manance tot din farfurie. Este mai bine sa manance mai des, decat sa manance mai mult decat simte nevoia la o masa.

Copiii pot deveni foarte incapatanati, nu-i provocati! Mai bine abandonati “lupta” si adoptati alta data o strategie mai buna…

5 Ceva nou si ceva vechi!

Nu-i oferiti copilului o varietate prea mare de fructe si legume, atunci cand doriti sa-i includeti in dieta un nou fruct sau o noua leguma. Copiii nu vor avea “rabdare” sa le incerce pe toate.

Alaturati doar noul aliment si inca unul pe care copilul il iubeste, astfel incat el va fi foarte tentat sa incerce “noutatea”, iar daca nu-i va placea, va avea la indemana “planul B”, alimentul pe care il agreeaza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

6 Nu va dati batuti!

Daca ati incercat de nenumarate ori sa va convingeti copilul sa manance o anumita leguma sau un fruct, fara rezultat, nu renuntati! Gusturile se mai schimba cu trecerea timpului.

Nu-i puneti copilului eticheta de “pretentios”, ca sa nu devina intocmai asa, ci incercati de mai multe ori, sa-i oferiti acel aliment, sub mai multe forme, in diverse preparate si la diverse varste, veti avea pana la urma succes!

7 Cand fructele si legumele devin “dulciuri”

Copilul nu poate renunta la inghetata? Ii puteti oferi o inghetata naturala de fructe sau legume. Se pot folosi morcovi si cartofi dulci, pentru a se obtine un piure, se adauga iaurt si suc de portocale si se congeleaza in diverse forme.

La fel, se poate obtine o inghetata sanatoasa din piure de avocado, iaurt si diverse fructe: banane, capsuni, afine, zmeura.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Puteti adauga felii de fructe sau legume proaspete in interiorul sau deasupra prajiturilor si dulciurilor de casa…astfel incat sa devina un singur fel! Veti elimina “concurenta” si veti castiga in lupta pentru sanatate!

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri