12 Noiembrie 2012 publicat în Copil 17 share-uri

Anumite boli au o frecventa crescuta in copilarie si este bine sa fie recunoscute de parinti. Majoritatea afectiunilor se vindeca de la sine, dar sunt si alte boli, precum sindromul Reye sau meningita, ce nu pot suferi amanarea spitalizarii.

4 Boala mana-picior-gura

Boala mana-picior-gura este produsa de virusul coxsackie A16 si se manifesta prin febra si eruptie veziculara la nivelul mucoasei bucale, palmelor, talpilor si feselor. Majoritatea cazurilor se vindeca in decurs de 7-10 zile.

5 Conjunctivita

Conjunctivita este adesea produsa de aceiasi virusi ce cauzeaza raceala. Semnele sunt: inrosirea conjunctivei ochilor, insotita de mancarimi si formarea unor cojite la nivelul genelor. Este o afectiune foarte contagioasa printre copii.

6 Boala a cincea

Boala a cincea sau eritemul infectios este cauzata de parvovirusul B19 si este frecventa printre copiii de varsta scolara. Se manifesta printr-o eruptie rosiatica pe fata copilului, datorita careia este numita si boala “obrazului palmuit”.

Semnul poate sa apara si pe trunchi sau membre. Rash-ul este precedat de simptome asemanatoare unei raceli si dispare intr-o saptamana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

7 Rotavirus

Infectia cu rotavirus este una din cauzele majore de sindrom diareic la copii. Semnele dominante sunt: diaree apoasa care produce deshidratare rapida si voma.

8 Boala Kawasaki

Boala Kawasaki este o vasculita (inflamatia vaselor de sange) de cauza incerta, ce afecteaza copiii sub 5 ani. Simptomele includ: febra, eritem (roseata) , tumefactia si inrosirea palmelor si talpilor, congestive conjunctivala (ochi injectati), buze rosii, tumefiate, uscate, limba de capsuna.

In absenta tratamentului ( doze mari de aspirina), boala poate afecta vasele de la nivelul inimii (coronare) si poate fi fatala.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri