12 Noiembrie 2012 publicat în Copil 17 share-uri

Anumite boli au o frecventa crescuta in copilarie si este bine sa fie recunoscute de parinti. Majoritatea afectiunilor se vindeca de la sine, dar sunt si alte boli, precum sindromul Reye sau meningita, ce nu pot suferi amanarea spitalizarii.

9 Varicela /varsatul de vant

Varicela este o boala infectioasa si contagioasa produsa de virusul varicelo-zosterian.

Se manifesta prin: aparitia unor vezicule care provoaca mancarime (prurit) si care contin un lichid clar sau tulbure. In evolutie veziculele se rup si sunt acoperite de cruste.

10 Pojar

Pojarul denumit si rujeola este o infectie virala care debuteaza cu semne de gripa (febra,tuse,secretie nazala), urmate de aparitia unei eruptii cutanate pe intreg corpul, care poate dura pana la 2 saptamani.

11 Oreion

Oreionul este o boala infectioasa produsa de un paramixovirus, care determina inflamatia glandelor parotide, aflate de o parte si de alta a maxilarului inferior.

Inflamatia glandelor parotide este precedata de febra moderata, dureri de cap, dureri de urechi. Glandele inflamate sunt dureroase si produc durere la inghitire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Împreună în arte și simțiri 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

12 Rubeola

Rubeola sau pojarul german este produsa de virusul rubeolic si se manifesta prin: febra moderata, tumefactia ganglionilor din spatele urechilor si occipitali, eruptie cutanata minora care incepe de la nivelul fetei si se extinde pe tot corpul.

Infectia femeii gravide cu virusul rubeolic este deosebit de grava, putand duce la avort spontan si defecte congenitale ale fatului.

13 Tusea convulsiva

Tusea convulsiva este produsa de o bacterie (Bordetella pertusis ), fiind o afectiune foarte contagioasa, a carei preventive se realizeaza prin vaccinare (DTP- Difteric-Tetanic-Pertusis).

Afectiunea determina accese de tuse chinuitoare si problem respiratorii (cianoza) la copii si se trateaza cu antibiotic.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri