12 Noiembrie 2012 publicat în Copil 17 share-uri

Anumite boli au o frecventa crescuta in copilarie si este bine sa fie recunoscute de parinti. Majoritatea afectiunilor se vindeca de la sine, dar sunt si alte boli, precum sindromul Reye sau meningita, ce nu pot suferi amanarea spitalizarii.

14 Meningita

Meningita este o inflamatie , cauzata de un virus sau o bacterie, a foitelor ce protejeaza creierul si maduva spinarii (meningele). Simptomele includ: febra, dureri de cap, redoarea cefei (imposibilitatea indoirii gatului), necesitand spitalizare de urgenta.

15 Angina streptococica

Angina streptococica este inflamatia faringelui si amigdalelor datorita infectiei cu o bacterie denumita streptococ beta-hemolitic de grup A (piogen). Simptomele si semnele includ:

  • Durere in gat care dureaza peste o saptamana
  • Rosu in gat si chiar depozite purulente la nivelul amigdalitelor
  • Durere la inghitire
  • Febra (peste 38)
  • Absenta tusei
  • Ganglioni durerosi si tumefiati
  • Greturi, varsaturi
  • Dureri de cap

16 Sindromul Reye

Sindromul Reye afecteaza copiii care au o infectie virala (gripa, diaree) si primesc tratament cu aspirina. Mecanismul bolii nu este pe deplin elucidat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Pentru preventie, este contraindicata tratarea copiilor cu aspirina, in cadrul infectiilor virale. Simptomele includ: schimbari de comportament,delir, convulsii asemanatoare epilepsiei, tulburari respiratorii, greata, varsaturi, coma.

va recomandam si:

Bolile copilariei si principalele lor simptome

Meningita bacteriana - o rata de mortalitate de peste 50%

Afla ce medicamente sunt interzise copiilor mici

De ce este aspirina interzisa copiilor sub 12 ani

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

un articol de I.P

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri