26 Noiembrie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Dezbaterile comunitatii medicale reunite la workshop-ul “Program prioritar de sanatate publica in Romania: reducerea mortaliitatii infantile si a consecintelor prematuritatii”, organizat de Salvati Copiii Romania, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, s-au finalizat cu formularea unui set de recomandari care vor fi inaintate pe cai institutionale factorilor de decizie.

Despre „Fiecare Copil Conteaza”

Prin proiectul ”Fiecare Copil Conteaza” desfasurat de Salvati Copiii au fost derulate actiuni menite sa combata cauzele prevenibile ale deceselor, printr-o componenta majora de informare si educare, atat in randul viitoarelor mame, cat si la nivelul fiecarei comunitati, si printr-o componenta de interventie, care presupune asigurarea unei alimentatii sanatoase (suplimente nutritionale) femeilor gravide si copiilor cu varsta de pana la 5 ani.
In comunitatile in care s-a desfasurat programul in 2011 si 2012 nu s-au mai inregistrat decese in randul copiilor cu varsta mai mica de un an.

Pana in acest moment, prin programul „Fiecare Copil Conteaza”, Organizatia Salvati Copiii a donat echipamente medicale maternitatii Cantacuzino din Bucuresti si maternitatii din Adjud (judetul Vrancea) in valoare de 172.500 de lei. Saptamana viitoare, Salvati Copiii va face o noua donatie maternitatii din Piatra Neamt.

Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2010, atat ca procent, cat si ca cifre absolute, 8471 decese in 1990, 2250 in 2009 si, respectiv, 1850 in 2011, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 9,4 la 1000 de copii nascuti vii in 2011 (conform Institutului National de Statistica). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi in tara un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principala a mortalitatii infantile o reprezinta nasterile premature.

Parte a campaniei mondiale Every One, care urmareste reducerea mortalitatii infantile si a copiilor pana la 5 ani, proiectul initiat de Salvati Copiii Romania –„Fiecare copil conteaza” - isi propune diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub cinci ani, in perioada 2010-2015.

Despre Organizatia Salvati Copiii

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizatiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile – copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca, traficului sau neglijarii, copiii refugiati etc. In cei 22 de ani de activitate, peste 600.000 de copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de organizatie.

Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri