7 Decembrie 2012 publicat în Copil 4 share-uri

Exista multe feluri de sport, individual sau in echipa, in functie de preferintele celui mic. Importanta este insa, activitatea fizica, beneficiul sportului fiind formulat inca din Antichitate, sub forma binecunoscutului dicton: “mens sana in corpore sano”!

8 Creste performanta intelectuala

Studiile au aratat ca micutii, care fac sport constant, din copilarie, au rezultate scolare mai bune decat cei care nu imbina invatatul cu o activitate sportiva.

Miscarea antreneaza si dezvolta nu numai sistemul musculo-articular al copilului, dar si creierul. Sportul este un antrenament si pentru scoarta cerebrala!

Conexiunile neuronale se formeaza si se activeaza pentru a asigura coordonarea miscarilor, anticiparea, proiectia, planul mental, concentrarea.

Aceasta activitate cerebrala este un tonic pentru sistemul nervos, alaturi de hormonii benefici care sunt stimulati de miscarea fizica (neurotrofine). Sportul imbunatateste astfel si procesele cognitive de invatare si memorare.

Deasemenea, sportul consuma eficient energia debordanta a copiilor, educandu-le puterea de atentie si concentrare, la scoala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Incurajati-va copiii sa practice un sport preferat, deoarece beneficiile sunt multiple, atat pentru cresterea si dezvoltarea lor, cat si pentru sanatatea fizica si mentala.

va recomandam:

Obezitatea la copii - ce trebuie sa stie un parinte

10 Beneficii ale inotului la copii si bebelusi


Copilul meu nu are pofta de mancare


Beneficiile psihologice ale sportului pentru dezvoltarea adolescentilor

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:sxc.hu

articol de ioana p.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri