14 Octombrie 2011 publicat în Copil 8 share-uri

Lipsa poftei de mancare la copil nu traduce intotdeauna existenta unei patologii. Uneori, lipsa poftei de mancare este fiziologica sau pur si simplu este influentata de stilul de viata al copilului.

Motive pentru care copilului ii scade pofta de mancare

Adesea motivele pentru care copilului ii scade [pfta de mancare sunt legate de stilul de viata si mai putin de o afectiune propriu-zisa:

- Copilul mananca intre mese dulciuri sau “ciuguleste” des cate ceva. Aici este vina parintilor care le ofera des gustari sau ii lasa pe copii sa aiba acces la ele. Cele mai nocive sunt dulciurile, acestea pot periclita pe termen lung sanatatea copiilor, greutatea si mai ales dezvoltarea.

- Copilul trece printr-o perioada fiziologica diferita. De exemplu in primii ani copilul creste repede si consumul de alimente este mare. Apoi in scoala primara copilul trece printr-o perioada de usoara decelerare a cresterii, manifestata si prin scaderea poftei de mancare;

- O alta cauza a scaderii poftei de mancare la copil poate fi reprezentata de stresul emotional. In marea majoritate a cazurilor copilul sufera stres emotional fie cand parintii se cearta des, fie cand are probleme la scoala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

- Daca micutul bea sucuri in timpul zilei, atunci pofta de mancare ii scade. Aceasta pentru ca sucurile sunt bogate in zaharuri care satisfac secretia de insulina si pacalesc centrul foamei, iar pe de alta parte contin substante diuretice care ii pot deshidrata. Prin deshidratare scade volumul sanguin si creste concentratia nutrientilor/glucozei in sange, concentratie falsa data de hidratare si care pacaleste centrii foamei.

- Copilul cu viata sendentara. Daca cel mic nu are o viata activa si din punct de vedere fizic, atunci corpul sau nu are nevoie de prea multi nutrienti. Va sugeram sa inscrieti copilul la un sport care dezvolta scheletul si muschii.

- Uneori copiii nu mananca din isterie. Doresc sa capteze atentia parintilor sau din contra, sa ii pedepseasca prin refuzul de a se alimenta.

Cand lipsa poftei de mancare este patologica?

Lipsa poftei de mancare la copil poate lipsi si in anumite situatii patologice. Aceste stari patologice le recunosti prin faptul ca cel mic prezinta si alte manifestari asociate scaderii poftei de mancare:

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri