14 Octombrie 2011 publicat în Copil 8 share-uri

Lipsa poftei de mancare la copil nu traduce intotdeauna existenta unei patologii. Uneori, lipsa poftei de mancare este fiziologica sau pur si simplu este influentata de stilul de viata al copilului.

- Copilul scade in greutate – aceasta arata ca organismul sau chiar are nevoie de nutrienti, dar ceva ii blocheaza foamea;

- Febra – febra este un simptom comun multor afectiuni. Insoteste de obicei infectiile, situatie in care starea generala a copilului este alterata, inclusiv apetitul.

- Cand copilul prezinta o durere fizica – atunci cand pe micut il doare ceva nu ii mai sta gandul la mancare. Discutati cu el sau mergeti la medic;

- Cand este trist. Orice suferinta emotionala afecteaza apetitul atat la copii, cat si la adulti. Scaderea poftei de mancare fara a exista o afectiune fizica, insotita de slabirea copilului poate ascunde o suferinta interioara. Un psiholog si discutiile dese cu micutul reprezinta solutii la aceasta situatie.

Daca lipsa poftei de mancare a copilului dureaza peste trei zile, timp in care sesizati o scadere marcata a apetilului fara a identifica nicio alta cauza fizica sau psihica – trebuie sa va determine sa mergeti cu copilul la pediatru pentru a face niste analize.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.

Kidz va recomanda si alte articole pe aceeasi tema:

Cand copilul nu are pofta de mancare...

Decalogul parintilor: Cele 10 Reguli de Aur in alimentatia copilului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri