De ce este necesar sa il duci la gradi
Invata sa socializeze
In zilele noastre nu mai sunt la fel de multi copii ca in vremea copilariei noastre. Sansa ca cel mic sa isi formeze un grup de prieteni si de asemenea sa fie supravegheat in timp ce se joaca cu ceilalti este destul de mica. Gradinita umple acest gol. Copilul are sansa sa interactioneze cu ceilalti, sa vorbeasca, sa imparta sau sa isi ceara drepturile, sa isi formeze un caracter social ghidat cu atentie de educatoare. Copilul comunica mai mult, invata tot felul de jocuri de grup, dar si de manualiatte si eventual poezii pentru serbare.
Inavat sa nu mai fie dependent
Daca pana acum nu obisnuieste sa se desprinda de dumneavoastra, la gradinita va invata sa fie lasat singur. La inceput ii va fi mai greu, dar apoi va intelege ca si “cei mari” au problemele si necesitatile lor si ca a-i lasa singuri nu este echivalent cu a nu-i iubi.
Invata sa imparta si sa isi ceara drepturile
Daca pana acum jucariile lor erau doar ale lor, jucariile de la gradinita sunt ale tuturor. Ca atare cel mic va trebui sa invete sa cedeze, dar si sa ceara, sa astepte si sa imparta. Va intelege ca nu toata lumea este a lui si ca nu i se cuvine orice.
Invata ce este acela program si supunere
La gradinita programul este clar si nu poate fi incalcat. Cel mic trebuie sa se trezeasca dimineata, sa ia micul dejun, apoi sa mearga la gradinita unde este un alt program impus de educatoare dupa programele de dezvoltare. Cel mic invata astfel ce sunt regulile.
Invata sa fie politicos
Daca pana la gradinita nu stia ce este ordinea, la gradinita invata. Va trebui sa manance tot sau aproape tot din farfurie, sa isi faca patul dupa somnul de pranz, sa stranga jucariile cu care s-a distrat, sa multumeasca si sa vorbeasca frumos, sa isi ceara iertare daca a gresit si de asemenea va invata sa evite certurile.
Iar la toate acestea se adauga si toate beneficiile pe care le obtineti voi, ca parinti, lasand copilul la gradinita.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?