5 motive ca sa duci copilul la gradinita

12:10, 12 Octombrie 2011 publicat în Copil57 share-uri

Gradinita are un rol important in dezvoltarea in special sociala a copilului tau. Este indicat ca cel mic sa faca macar un an de gradinita inainte de a merge la scoala pentru a-i fi mai usor sa se integreze mai tarziu in alte grupuri.

De ce este necesar sa il duci la gradi

Invata sa socializeze

In zilele noastre nu mai sunt la fel de multi copii ca in vremea copilariei noastre. Sansa ca cel mic sa isi formeze un grup de prieteni si de asemenea sa fie supravegheat in timp ce se joaca cu ceilalti este destul de mica. Gradinita umple acest gol. Copilul are sansa sa interactioneze cu ceilalti, sa vorbeasca, sa imparta sau sa isi ceara drepturile, sa isi formeze un caracter social ghidat cu atentie de educatoare. Copilul comunica mai mult, invata tot felul de jocuri de grup, dar si de manualiatte si eventual poezii pentru serbare.

Inavat sa nu mai fie dependent

Daca pana acum nu obisnuieste sa se desprinda de dumneavoastra, la gradinita va invata sa fie lasat singur. La inceput ii va fi mai greu, dar apoi va intelege ca si “cei mari” au problemele si necesitatile lor si ca a-i lasa singuri nu este echivalent cu a nu-i iubi.

Citeste si:
Cofetăria pentru produse fără gluten L’Amande are în plan pentru...
Cofetăria pentru produse fără...

Invata sa imparta si sa isi ceara drepturile

Daca pana acum jucariile lor erau doar ale lor, jucariile de la gradinita sunt ale tuturor. Ca atare cel mic va trebui sa invete sa cedeze, dar si sa ceara, sa astepte si sa imparta. Va intelege ca nu toata lumea este a lui si ca nu i se cuvine orice.

Invata ce este acela program si supunere

La gradinita programul este clar si nu poate fi incalcat. Cel mic trebuie sa se trezeasca dimineata, sa ia micul dejun, apoi sa mearga la gradinita unde este un alt program impus de educatoare dupa programele de dezvoltare. Cel mic invata astfel ce sunt regulile.

Citeste si:
Sindromul Peter Pan la maturitate
Sindromul Peter Pan la...

Invata sa fie politicos

Daca pana la gradinita nu stia ce este ordinea, la gradinita invata. Va trebui sa manance tot sau aproape tot din farfurie, sa isi faca patul dupa somnul de pranz, sa stranga jucariile cu care s-a distrat, sa multumeasca si sa vorbeasca frumos, sa isi ceara iertare daca a gresit si de asemenea va invata sa evite certurile.

Iar la toate acestea se adauga si toate beneficiile pe care le obtineti voi, ca parinti, lasand copilul la gradinita.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri