Cu ajutorul masurarii total necostisitoare a unor factori socio-metabolici de risc foarte simplu de accesat, cercetatorii au descoperit ca in 80% din cele peste 4.000 de cazuri analizate s-a putut face o estimare corecta asupra riscului obezitatii infantile. Formula s-a dovedit corecta, nu doar in cohorta finlandeza initiala, dar si in testele suplimentare ulterioare care au utilizat date din studii efectuate in Italia si Statele Unite.
„Odata ce un copil devine obez, este dificil pentru el sa piarda din greutate, astfel incat prevenirea este cea mai buna strategie si trebuie sa inceapa cqt mai curqnd posibil", a declarat profesorul Philippe Froguel, de la Scoala de Sanatate Publica a Imperial College din Londra, citat de publicatia ScienceDaily.
El considera ca este esential ca demersul educativ si de informare sa se realizeze la nivelul parintilor, care sunt cei mai in masura sa constientizeze pericolele generate de excesul de hrana si sa ia initiativa pentru a asigura obiceiuri nutritionale sanatoase copiilor lor.
Surse: https://www.sciencedaily.com; Estimation of Newborn Risk for Child or Adolescent Obesity: Lessons from Longitudinal Birth Cohorts (PLOS) https://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0049919)
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân